Vyprážané cuketové guličky

Vyprážané cuketové guličky

Kombinácia cukety a zemiakov zaručí nielen skvelú chuť, ale aj potrebnú konzistenciu pre tvorbu guličiek.

Ingrediencie

Na zeleninové guličky (cca 20 guličiek)

  • 300 g zemiakov
  • 200 g cukety
  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 50 g strúhanky
  • pažítka
  • slnečnicový olej
  • soľ, korenie

Postup

  • Zemiaky v šupke uvarte domäkka.
  • Zatiaľ čo sa zemiaky varia, umyte cukety a potom ich postrúhajte na hrubom strúhadle.
  • Nastrúhanú cuketu vytlačte v sitku pomocou vidličky alebo špachtle, aby pustila vodu.
  • Akonáhle sú zemiaky uvarené, zlejte ich, ošúpte a ešte teplé roztlačte pomocou šťuchadla.
  • K zemiakom pridajte vytlačenú cuketu, soľ a korenie.
  • Zamiešajte a ochuťte pažítkou nastrihanou nožnicami na malé kúsky.
  • Zmes premiešajte rukami tak, aby ste získali homogénnu hmotu.
  • Navlhčite si ruky vodou, vezmite malý kúsok cesta a vytvarujte z neho guličku veľkosti vlašského orecha.
  • Vytvarované guličky následne vložte na 30 minút do chladničky, aby boli pevnejšie a pri vyprážaní si zachovali svoj tvar.
  • Každú guličku potom obaľte v múke, namočte do rozšľahaného vajca a nakoniec v strúhanke.
  • Na panvici rozohrejte olej a guličky v ňom osmažte dozlatista, približne 3 až 4 minúty.
  • Po osmažení guličky preložte na tácku vyloženú papierovými utierkami, aby sa osušil prebytočný olej.

Tieto zeleninové guličky je možné piecť v rúre predhriatej na 200 °C po dobu 15 minút.

Vyprážané guličky z cukety a zemiakov.
zdroj: ricettedalmondo.it

Ak sa rozhodne zeleninové guličky podávať ako predkrm, hodia sa k nim rozmanité prílohové omáčky. Pripravte si napríklad svoj vlastný dip!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.