Vyprážané fašírky z kučeravky

Vyprážané fašírky z kučeravky

Tieto vyprážané placky si môžete vychutnať ako teplé, tak aj studené. Ak milujete recepty s množstvom zeleniny, tak sa nebojte do cesta aj mrkva alebo nadrobno nakrájanú brokolicu či ružičkový kel.

Pokiaľ je pre vás majonéza, ako dip, príliš ťažká, môžete na namáčanie vždy použiť sójovú omáčku alebo biely jogurt s trochou nastrúhaného cesnaku.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g kel kučeravý
  2. Lyžica Sriracha omáčky
  3. 2 jarné cibuľky
  4. 4 vajcia
  5. Lyžica sójovej omáčky
  6. Lyžica praženého sezamového oleja
  7. ½ lyžičky soli
  8. 200 g hladkej múky
  9. Žĺtok
  10. 200 ml rastlinného oleja
  11. 2 lyžice citrónovej šťavy
  12. ½ lyžice horčice
  13. Soľ
  14. Lyžica rastlinného oleja (na vyprážanie)

Postup

  1. Pomocou strúhadla nastrúhame kel kučeravý na tenké prúžky
  2. Jarnú cibuľku nakrájame na drobné kúsky
  3. V miske prešľaháme vajcia, sójovú omáčku, sezamový olej a soľ
  4. Do vaječnej zmesi vmiešame múku, potom vmiešame nakrájanú kapustu a jarnú cibuľku
  5. Na krémovú sriracha majonézu rozšľaháme žĺtok a za stáleho miešania prilievame rastlinný olej a miešame, kým nevznikne hladká zmes
  6. Do misy pridáme citrónovú šťavu, horčicu, dochutíme soľou, srirachou a premiešame, aby sa ingrediencie spojili
  7. Pridáme trochu rastlinného oleja do panvice
  8. Na panvicu pomocou naberačky nalievame kučeravkovú zmes, aby sme vytvorili placky
  9. Tie vyprážame z oboch strán do chrumkava
  10. Potom placky preložíme na papierovú utierku, aby absorbovali prebytočný olej
  11. Kapustové lievančeky podávajte so sriracha majonézou.

Pokiaľ vás zdravé alternatívy bavia rovnako ako mňa, tak sa neváhajte pustiť aj do týchto pochúťok zo šošovky! Naplňte svoju tortillu napríklad týmito šošovkovými čevabčičmi a garantujeme vám, že si pochutnáte.

Vyprážané nastrúhané kapusta zmiešané so zeleninou a vajcom.
Zdroj: vegan.io

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.