Luxusné vyprážané zelerové hranolky, ktoré pripravíte behom chvíľky. Fajnšmejkri si ich môžu na záver posypať parmezánom pre extra chuť!
Čo budete potrebovať
- 1 kg zeleru, olúpaného a nakrájaného na hranolky 5 x 2,5 cm
- tuk podľa výberu
- soľ a korenie podľa výberu
- olej na vyprážanie
- ¼ šálky parmezánu (voliteľne)
Postup
- Zelerové hranolky premiešajte s tukom podľa vášho výberu, skvelý treba tuk zo slaniny.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olej.
- Keď je olej rozpálený, pridajte opatrne hranolky, ale nepreplňujte panvicu.
- Vymažte dozlatista z jednej strany, asi 2 až 3 minúty.
- Otočte a pokračujte v vyprážaní, kým nebudú hotové, asi 2 až 3 minúty.
- Vyberte dierovanou lyžicou a položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Dochuťte soľou a akýmkoľvek ďalším korením, ktoré máte radi.
- Voliteľne ozdobte parmezánom.
- Užite si to!
Máme pre vás tiež 5 chrumkavých receptov na najlepšie mexické nachos . Aký variant vyskúšate ako prvý?