Vyprážané jarné závitky

Vyprážané jarné závitky

Tieto úžasné čínske jarné závitky plnené zeleninou a mletým mäsom, usmažené do chrumkava, sú obľúbenou pochúťkou, ktorú si zvládnete hravo pripraviť aj vy doma!

INGREDIENCIA

Na náplň:

  • 1 šálka nakrájaných bambusových výhonkov
  • 2 lyžice arašidového oleja
  • 170 g mletého bravčového mäsa
  • 1/3 šálky nakrájanej šalotky
  • 1 a 3/4 šálky strúhanej mrkvy
  • 3 šálky nakrájanej bielej kapusty
  • 1/2 šálky nakrájaných vodných gaštanov
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 2 lyžice vody
  • 1 lyžica ustrícovej omáčky
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1/2 lyžičky mletého bieleho korenia

Na závitky:

  • cesto na jarné závitky – 15 až 20 plátkov
  • 1 vajce, ľahko rozšľahané
  • olej na vyprážanie

Na servírovanie:

  • sladká chilli omáčka

POSTUP

  • V hrnci priveďte do varu niekoľko šálok vody.
  • Pridajte bambusové výhonky a blanšírujte ich 1 minútu.
  • Sceďte a prepláchnite studenou vodou.
  • Zahrejte 1 lyžicu arašidového oleja vo woku na vysokom plameni.
  • Pridajte mleté ​​mäso a restujte 2 až 3 minúty.
  • Koncom špachtle nalámte mäso na malé kúsky.
  • Preneste na tanier.
  • Pridajte do woku zvyšnú lyžicu arašidového oleja.
  • Pridajte šalotku a restujte asi 1 minútu.
  • Pridajte mrkvu, kapustu, bambusové výhonky a vodné gaštany a restujte 2 minúty.
  • Potom vráťte späť do woku mäso a premiešajte.
  • V malej miske zmiešajte kukuričný škrob s vodou, aby ste získali kašičku.
  • Pomocou špachtle dajte zeleninu a mäso bokom, aby ste vytvorili priestor na dne woku.
  • Do tohto priestoru nalejte vzniknutú kašičku.
  • Kašičku nechajte 30 sekúnd zhustnúť a premiešajte so zvyškom ingrediencií.
  • Pridajte ustricovú omáčku, soľ, cukor a biele korenie.
  • Všetko premiešajte.
  • Náplň bez prebytočnej tekutiny rozotrite na veľký plech a nechajte 10 minút vychladnúť.
  • Pripravte si veľký plech a tiež suchú utierku, ktorú závitky zakryjete, aby nevyschli.
  • Vezmite 1 list cesta a položte ho na pult v tvare kosoštvorca tak, aby jeden roh smeroval k vám.
  • Naberte asi 2 lyžice náplne a položte na cesto.
  • Uchopte spodný roh a začnite rolovať závitok.
  • Zastavte sa, až sa dostanete do stredu listu.
  • Preložte ľavú a pravú stranu listu smerom k stredu.
  • Pomocou štetca pretrite horný roh rozšľahaným vajcom.
  • Dokončite zarolovanie.
  • Závitok položte na plech a prikryte suchou utierkou.
  • Opakujte so zvyšnými listami a náplňou.
  • Plech vyložte papierovými utierkami.
  • Naplňte wok asi 5 cm oleja.
  • Zahrievajte olej na stredne vysokej teplote niekoľko minút.
  • Opatrne nechajte skĺznuť 5 závitkov po okraji woku do rozpáleného oleja.
  • Vymažte 3 až 4 minúty av polovici závitky otočte.
  • Akonáhle sú závitky dozlatista, vyberte ich z woku.
  • Osmažte zvyšné závitky.
  • Podávajte ihneď so sladkou chilli omáčkou.
Čínske jarné závitky plnené zeleninou a mletým mäsom servírované s miskou omáčky.
www.healthynibblesandbits.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.