Vyprážané kalamáre

Vyprážané kalamáre

Jemné kúsky kalamár namočené v cmare, potom obalené v korenenej múke a vyprážané do zlatohneda, sú rýchly a jednoduchý predjedlo, ktoré môže smelo konkurovať jedlu v hociktorej lepšej reštaurácii.

Ingrediencie

  • 450 g kalamárových krúžkov a chápadiel
  • 1 šálka cmaru
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky soli a viac na servírovanie
  • 1/2 lyžičky údené alebo normálnej papriky
  • 1/4 čajového korenia
  • 1/4 lyžičky sušeného cesnaku
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • 2 lyžičky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  1. Vložte kalamáre do misky s cmarom a premiešajte, aby sa ingrediencie poriadne spojili.
  2. Misku prikryte a nechajte aspoň 30 minút v chlade.
  3. Zahrejte v hlbokej panvici poriadnu vrstvu oleja na cca 190 stupňov C.
  4. Múku, soľ, papriku, korenie a sušený cesnak dajte do misky a poriadne premiešajte.
  5. Vyberte kalamáre z cmaru a obaľte ich postupne v zmesi z múky a korenia.
  6. Do oleja vložte 8-10 kusov kalamárov.
  7. Vymažte 2-3 minúty alebo do zlatista.
  8. Vyberte kalamáre z oleja a položte ich na papierové utierky kvôli odstráneniu prebytočnej mastnoty.
  9. Opakujte postup so zvyšnými kalamáre.
  10. Ak chcete, kalamáre dosoľte a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
  11. Ihneď podávajte.
Vyprážané krúžky s omáčkou a citrónom
www.dinneratthezoo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.