Vyprážané kaleráby

Vyprážané kaleráby

Pokiaľ už vás klasické rezne nebavia, vyskúšajte tento variant z kalerábu. Je to skvelá vegetariánska alternatíva k mäsovým rezňom a navyše veľmi dobre chutí!

INGREDIENCIA

  • 500 g kaleráby
  • soľ, korenie
  • 2 lyžice múky
  • 1 vajce
  • strúhanka
  • 30 g margarínu (nesoleného) alebo olej

POSTUP

  1. Olúpte kaleráby a nakrájajte asi na 1cm plátky.
  2. Osoľte a okoreňte plátky kalerábu z oboch strán.
  3. Obaľte v trojobale (múka, rozšľahané vajíčko, strúhanka).
  4. Na panvici rozohrejte margarín alebo olej a smažte plátky cca 3-5 minút z každej strany.
  5. Osmažené kaleráby odovzdávajte na tanier s papierovým obrúskom, aby ste sa zbavili prebytočného oleja.
  6. Servírujte teplé.
  7. Ako príloha sú vhodné pečené zemiaky s tatárkou alebo zeleninový šalát.
Kaleráb v cestíčku s petržlenovou vňaťou.
www.marions-kochbuch.com

Chutné placky si môžete pripraviť z rôznych ingrediencií. Máme pre vás okrem iného aj recepty na placky z kapusty 5x inak. Jednoduché, rýchle a výživné!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.