Pokiaľ už vás klasické rezne nebavia, vyskúšajte tento variant z kalerábu. Je to skvelá vegetariánska alternatíva k mäsovým rezňom a navyše veľmi dobre chutí!
INGREDIENCIA
- 500 g kaleráby
- soľ, korenie
- 2 lyžice múky
- 1 vajce
- strúhanka
- 30 g margarínu (nesoleného) alebo olej
POSTUP
- Olúpte kaleráby a nakrájajte asi na 1cm plátky.
- Osoľte a okoreňte plátky kalerábu z oboch strán.
- Obaľte v trojobale (múka, rozšľahané vajíčko, strúhanka).
- Na panvici rozohrejte margarín alebo olej a smažte plátky cca 3-5 minút z každej strany.
- Osmažené kaleráby odovzdávajte na tanier s papierovým obrúskom, aby ste sa zbavili prebytočného oleja.
- Servírujte teplé.
- Ako príloha sú vhodné pečené zemiaky s tatárkou alebo zeleninový šalát.
Chutné placky si môžete pripraviť z rôznych ingrediencií. Máme pre vás okrem iného aj recepty na placky z kapusty 5x inak. Jednoduché, rýchle a výživné!