Preneste sa do prímorskej reštaurácie s týmito vyprážanými chobotnicovými krúžkami inšpirovanými v najlepších reštauráciách pri Stredozemnom mori. Vyprážanie je jednoduchšie, než si myslíte a lahodný cesnakový dip chuť chobotnice len podčiarkne.
Čo budeme potrebovať
- 500 g chobotnice (očistené)
- Rastlinný olej (pre smaženie)
- 50 g hladkej múky
- 50 g kukuričnej múky
- ¼ lyžičky prášku do pečiva
- Štipka kajenského korenia
Na dip
- 150 g majonézy
- Veľký strúčik cesnaku (jemne nastrúhaný)
- Štipka šafranu
- ½ citróna (šťava)
Postup
- Chobotnicu odrežeme chápadlá a dáme ich do misky
- Zvyšok chobotnice nakrájame na zhruba centimeter silné krúžky a pridáme ich do misy k chápadlám
- Vo veľkej panvici si na miernu teplotu rozohrejeme olej
- Na dip si zmiešame v malej miske majonézu, cesnak, šafran a citrónovú šťavu a dáme bokom
- Chobotnicu premiešame s múkou, kukuričnou múkou, práškom do pečiva, kajenským korením a ½ lyžičky soli
- Keď je olej roztopený pridáme kúsky chobotnice
- Kúsky pridávame v niekoľkých várkach, aby sa nám nezačala miesto vyprážania variť
- Smažíme po dobu 2 minút, kým nebudú kúsky ľahko zlaté a chrumkavé
- Chobotnicu dáme bokom na plech vyložený kuchynskou papierovou utierkou
- Vyprážanú chobotnicu podávame teplú s domácim cesnakovo šafranovým dipom