Vyprážané krúžky z kalmára

Vyprážané krúžky z kalmára

Preneste sa do prímorskej reštaurácie s týmito vyprážanými chobotnicovými krúžkami inšpirovanými v najlepších reštauráciách pri Stredozemnom mori. Vyprážanie je jednoduchšie, než si myslíte a lahodný cesnakový dip chuť chobotnice len podčiarkne.

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g chobotnice (očistené)
  2. Rastlinný olej (pre smaženie)
  3. 50 g hladkej múky
  4. 50 g kukuričnej múky
  5. ¼ lyžičky prášku do pečiva
  6. Štipka kajenského korenia

Na dip

  1. 150 g majonézy
  2. Veľký strúčik cesnaku (jemne nastrúhaný)
  3. Štipka šafranu
  4. ½ citróna (šťava)

Postup

  1. Chobotnicu odrežeme chápadlá a dáme ich do misky
  2. Zvyšok chobotnice nakrájame na zhruba centimeter silné krúžky a pridáme ich do misy k chápadlám
  3. Vo veľkej panvici si na miernu teplotu rozohrejeme olej
  4. Na dip si zmiešame v malej miske majonézu, cesnak, šafran a citrónovú šťavu a dáme bokom
  5. Chobotnicu premiešame s múkou, kukuričnou múkou, práškom do pečiva, kajenským korením a ½ lyžičky soli
  6. Keď je olej roztopený pridáme kúsky chobotnice
  7. Kúsky pridávame v niekoľkých várkach, aby sa nám nezačala miesto vyprážania variť
  8. Smažíme po dobu 2 minút, kým nebudú kúsky ľahko zlaté a chrumkavé
  9. Chobotnicu dáme bokom na plech vyložený kuchynskou papierovou utierkou
  10. Vyprážanú chobotnicu podávame teplú s domácim cesnakovo šafranovým dipom
Vyprážané krúžky z morskej potvory s dipom z čerstvých paradajok.
Zdroj: willcookforsmiles.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.