Vyprážané kuracie prsty

Vyprážané kuracie prsty

O rybích prstoch počuje človek z rôznych strán, ale tie kuracie sú bezkonkurenčné. Majú jemnú štruktúru, sú mäkké, ale zároveň aj dokonale chrumkavé. Nepochutnajú si na nich len dospeláci, naopak to môže byť skvelé jedlo na detskú párty.

Ingrediencie:

  • 600 g kuracích pŕs
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 hrnček vody
  • 2 lyžice jablčného octu
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  • Do misky dáme múku, jedlú sódu, soľ, korenie a premiešame najskôr suché ingrediencie.
  • Potom prilejeme vodu s octom a zamiešame, aby vzniklo hladké cestíčko.
  • Pripravíme si hlbšiu panvicu a nalejeme do nej olej, aby sa zahrial na strednom ohni.
  • Správnu teplotu skontrolujeme kvapkou cesta, ktorú vlejeme do oleja.
  • Kuracie prsia nakrájame na šírku prsta a po častiach namáčame do pripraveného cesta.
  • Vkladáme do horúceho oleja a vyprážame po oboch stranách asi 4 – 5 minút kým nezíska zlato-hnedý nádych.
  • Hotové kura naukladáme na misu, ktorú vyložíme obrúsky, aby sa zbavilo prebytočného oleja.
  • Servírujeme s miskou medovo-horčičnej omáčky, do ktorej si jednotlivé prsty namáčame.
Prsné rezne s medovo-horčičnou omáčkou.
Zdroj: https://www.goldnplump.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.