Vyprážané kúsky karfiolu

Vyprážané kúsky karfiolu

Určite mi dáte za pravdu, že potraviny, ktoré sa pripravujú vo vysokej vrstve oleja a obaľujú v trojobale, majú síce k zdravej strave veľmi ďaleko, ale aj tak sa tešia veľkej obľube vďaka svojej charakteristickej chuti. Skúste túto zaujímavú alternatívu a porovnajte s tou vašou.

Ingrediencie:

  • 1 malý karfiol nakrájaný na menšie kúsky
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka kukuričného škrobu
  • 1 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 hrnček vody
  • 1 polievková lyžica štipľavej omáčky
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 2 hrnčeky talianskej ochutenej strúhanky
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  • Vo veľkej mise zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva, sušený cesnak, kukuričný škrob a soľ.
  • Prilejeme vodu, pálivú omáčku a miešame, kým nevznikne hladké cesto.
  • Zahrejeme si fritézu na vhodnú prevádzkovú teplotu (viď. Návod k danému spotrebiču). Pokiaľ nemáme fritézu, zahrejeme si vyššiu vrstvu oleja v panvici alebo kastróliku.
  • Kúsky karfiolu namáčame do pripraveného cestíčka, aby bol úplne obalený. Prebytok cesta necháme odkvapkať.
  • Takto namočený karfiol vložíme do zahriateho oleja a vyprážame po menších dávkach dozlatista.
  • Postupne takto spracujeme všetko cestíčko a karfiol.
  • Osmažené kúsky dáme odkvapkať na papierové utierky.

Tip: Kto chce, môže ešte osmažený karfiol jemne osoliť. Ako prílohu si pripravte hranolky alebo zemiakovú kašu.

Vynikajúci karfiol v trojobale.
Zdroj: https://www.jocooks.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.