Vyprážané párky v rožku so slaninou, avokádovo-paradajkovou salsou a zemiakovými chipsami

Vyprážané párky v rožku so slaninou, avokádovo-paradajkovou salsou a zemiakovými chipsami

Vyskúšajte hot dog zase na trochu iný spôsob! Vyprážané párky zabalené v slanine podávané v bulke spolu s rýchlou salsou z avokáda, paradajok, cibule a nakladaných jalapeños spolu s majonézou a zemiakovými lupienkami sa stanú vašou novou obľúbenou pochúťkou.

Čo budete potrebovať

  • 8 párkov v prírodnom črievku
  • 8 prúžkov hrubo nakrájanej slaniny
  • 2 l arašidového oleja
  • 8 hrniec na hot dogy, opečených
  • 1 avokádo, nakrájané na kocky
  • 1 malá biela cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 1 veľká paradajka, nakrájaná na kocky
  • 3 až 4 nakladané papričky jalapeno, nakrájané na kocky
  • 1 lyžica šťavy z 1 limetky
  • soľ
  • 1 šálka majonézy
  • 1 malé vrecko zemiakových chipsov, drvených
  • 1 šálka nasekaných čerstvých listov koriandra

Postup

  • Každý párok obaľte slaninou do špirály a konce slaniny zaistite špáradlami.
  • V hlbokej fritéze, woku alebo veľkom hrnci zahrejte arašidový olej na 175 °C.
  • Pridajte párky a smažte, kým slanina nebude chrumkavá, asi 4 minúty.
  • Preneste na tanier vyložený papierovou utierkou.
  • Zmiešajte avokádo, cibuľu, paradajky, jalapeno a limetkovú šťavu v strednej miske.
  • Podľa chuti dosoľte a jemne premiešajte.
  • Párok so slaninou podávajte v bulke s majonézou, avokádovou zmesou, drvenými lupienkami a koriandrom.
Párky zabalené v slanine podávanej v bulke spolu s rýchlou salsou z avokáda, paradajok, cibule a nakladaných jalapeños spolu s majonézou a zemiakovými lupienkami. To všetko servírované na tanieri.
www.seriouseats.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie fritovacích hrncov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.