Vyprážané pikantné huby

Vyprážané pikantné huby

Tieto vyprážané šampiňóny sú obalené trochu pikantné korenené zmesi zo strúhanky a vyprážané do chrumkava. Podávajte ich s čili syrovým dipom, alebo špenátovo-artičokovým dipom .

Čo budeme potrebovať

  • 200 g strúhanky
  • 1 lyžička zelerovej soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 lyžička červeného korenia
  • 1 lyžička chilly
  • 1 lyžička červenej papriky
  • 1 lyžička majoránky
  • ½ lyžičky cesnakového prášku
  • ½ lyžičky soli
  • 200 ml cmar
  • 700 g šampiňónov (orezané stonky)
  • 100 g múky
  • olej

Postup

  • V malej miske zmiešajte strúhanku, zelerovú soľ, korenie, papriku, majorán, cesnakový prášok a soľ.
  • Pridajte cmar do inej malej misky.
  • Huby dôkladne umyte a osušte.
  • Huby obaľte v múke.
  • Potom ich obaľte v cmare a potom obaľte v ochutenej strúhanke.
  • Zahrejte olej v hrnci.
  • Opatrne pridajte niekoľko obalených húb naraz a opekajte ich dozlatista, 2-3 minúty.
  • Vyberte ich na papierové obrúsky, aby odkvapkali.
Krehké huby obalené v strúhanke s dipom.
Zdroj: serenetrail.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.