Skúste do svojich zemiačikov pridať okrem údeného mäsa aj jarnú cibuľku, ktorá im dodá zase o niečo lepšiu chuť!
Čo budete potrebovať
- 750 g zemiakov
- 100 g údeného mäsa
- 100 g hladkej múky
- 1 vajce
- jarná cibuľka
- 1 lyžica majoránky
- 200 ml mlieka
- 1 strúčik cesnaku
- štipka soli
- mleté korenie
- bravčová masť alebo olej na vyprážanie
Postup
- Zemiaky umyte, olúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
- Nechajte ich stáť asi 3 minúty, aby pustili šťavu, tú zlejte.
- Potom ich zalejte horúcim mliekom a pridajte ostatné ingrediencie okrem tuku a dobre premiešajte.
- Väčšiu panvicu rozohrejte a dajte na ňu lyžicu masti alebo oleja.
- Akonáhle sa tuk rozohreje, naberte cesto menšou naberačkou a rozotrite na placku silnú asi pol centimetra.
- Vymažte pri nižšej teplote, aby sa placky dobre prepiekli.
- Akonáhle spodná strana zozlatne, obráťte a smažte z druhej strany.
- Dobrú chuť!