Vyprážané placky zo zemiakov s údeným mäsom a jarnou cibuľkou

Vyprážané placky zo zemiakov s údeným mäsom a jarnou cibuľkou

Skúste do svojich zemiačikov pridať okrem údeného mäsa aj jarnú cibuľku, ktorá im dodá zase o niečo lepšiu chuť!

Čo budete potrebovať

  • 750 g zemiakov
  • 100 g údeného mäsa
  • 100 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • jarná cibuľka
  • 1 lyžica majoránky
  • 200 ml mlieka
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka soli
  • mleté korenie
  • bravčová masť alebo olej na vyprážanie

Postup

  • Zemiaky umyte, olúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle.
  • Nechajte ich stáť asi 3 minúty, aby pustili šťavu, tú zlejte.
  • Potom ich zalejte horúcim mliekom a pridajte ostatné ingrediencie okrem tuku a dobre premiešajte.
  • Väčšiu panvicu rozohrejte a dajte na ňu lyžicu masti alebo oleja.
  • Akonáhle sa tuk rozohreje, naberte cesto menšou naberačkou a rozotrite na placku silnú asi pol centimetra.
  • Vymažte pri nižšej teplote, aby sa placky dobre prepiekli.
  • Akonáhle spodná strana zozlatne, obráťte a smažte z druhej strany.
  • Dobrú chuť!
Vyprážané zemiačiky s údeným a jarnou cibuľkou.
www.mnamky-recepty.sita.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.