Perfektný snack, ktorý si zamilujete! Dokonale chrumkavé šampiňóny plnené smotanovým syrom s kajenským korením a tabascom uspokoja všetky vaše chuťové bunky a túžbu po niečom vyprážanom.
Čo budete potrebovať
Na náplň:
- 230 g smotanového syra s pažítkou
- 1/4 lyžičky sušeného cesnaku
- 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky korenia
- 1 lyžička tabasca (voliteľné)
- 20 veľkých šampiňónov
Na obalenie:
- 230 g panko strúhanky
- 3 rozšľahané vajcia
- 1 šálka hladkej múky
- olej na vyprážanie
Postup
- Najprv si očistite šampiňóny.
- Oddeľte stonku od klobúka jemným pohybom stonky tam a späť.
- Urobte to so všetkými šampiňónmi a potom ich dajte bokom.
- Zmiešajte smotanový syr, cesnakový prášok, kajenské korenie, tabasco, soľ a korenie.
- Vezmite vrchovatú lyžičku syrovej zmesi a naplňte klobúčik šampiňónu.
- Takto naplňte všetky šampiňóny.
- Pripravte si 3 misky.
- Prvú misku naplňte múkou, druhú rozšľahaným vajcom a tretiu panko strúhankou.
- Klobúčik obaľte v múke a straste prebytok.
- Potom klobúčik ponorte do rozšľahaného vajca a uistite sa, že je celý obalený.
- Nakoniec obaľte strúhankou.
- Takto si pripravte všetky šampiňóny a nechajte 10 minút odležať.
- Po 10 minútach dajte šampiňóny na 30 minút do mrazničky.
- Zahrejte olej v panvici na strednom plameni.
- Vymažte do zlatohneda.
- Podávajte horúce s klinmi citróna.