Vyprážané plnené šampiňóny

Vyprážané plnené šampiňóny

Perfektný snack, ktorý si zamilujete! Dokonale chrumkavé šampiňóny plnené smotanovým syrom s kajenským korením a tabascom uspokoja všetky vaše chuťové bunky a túžbu po niečom vyprážanom.

Čo budete potrebovať

Na náplň:

  • 230 g smotanového syra s pažítkou
  • 1/4 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/4 lyžičky kajenského korenia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 1 lyžička tabasca (voliteľné)
  • 20 veľkých šampiňónov

Na obalenie:

  • 230 g panko strúhanky
  • 3 rozšľahané vajcia
  • 1 šálka hladkej múky
  • olej na vyprážanie

Postup

  • Najprv si očistite šampiňóny.
  • Oddeľte stonku od klobúka jemným pohybom stonky tam a späť.
  • Urobte to so všetkými šampiňónmi a potom ich dajte bokom.
  • Zmiešajte smotanový syr, cesnakový prášok, kajenské korenie, tabasco, soľ a korenie.
  • Vezmite vrchovatú lyžičku syrovej zmesi a naplňte klobúčik šampiňónu.
  • Takto naplňte všetky šampiňóny.
  • Pripravte si 3 misky.
  • Prvú misku naplňte múkou, druhú rozšľahaným vajcom a tretiu panko strúhankou.
  • Klobúčik obaľte v múke a straste prebytok.
  • Potom klobúčik ponorte do rozšľahaného vajca a uistite sa, že je celý obalený.
  • Nakoniec obaľte strúhankou.
  • Takto si pripravte všetky šampiňóny a nechajte 10 minút odležať.
  • Po 10 minútach dajte šampiňóny na 30 minút do mrazničky.
  • Zahrejte olej v panvici na strednom plameni.
  • Vymažte do zlatohneda.
  • Podávajte horúce s klinmi citróna.
Vyprážané šampiňóny plnené smotanovým syrom s kajenským korením a tabascom na tanieri s klinmi citróna.
www.lepetitbrioche.blogspot.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.