Vyprážané ryžové rezance s kuracím mäsom

Vyprážané ryžové rezance s kuracím mäsom

Tento recept na báječné rezance Pad Thai Gai pochádza priamo z Thajska. Obsahujú restované rezance s kuracím mäsom v pikantnej omáčke spolu s posypkou z nasekaných orechov a bazalky. Rezance sa restujú, kým nemajú tú klasickú lepkavú konzistenciu. Zamilujete si sladko-kyslú rovnováhu chutí v lahodnej omáčke.

Čo budeme potrebovať

  1. 220 g ryžových rezancov
  2. 250 g kuracích pŕs alebo stehien (bez kostí, nakrájaných na kocky)
  3. 2 lyžice rastlinného oleja
  4. 3 strúčiky cesnaku (prelisované)
  5. 100 g nastrúhanej mrkvy
  6. 100 g čínskej nakrájanej kapusty
  7. Vajcia
  8. 150 g čerstvých fazuľových klíčkov
  9. 75 g drvených alebo nahrubo nasekaných arašidov
  10. 2 jarné cibuľky (nakrájané na tenké plátky)
  11. Hrsť lístkov čerstvej bazalky
  12. Mesiačiky limetky (na ozdobu)

Na omáčku

  1. 150 ml kuracieho vývaru
  2. Lyžica sójovej omáčky
  3. 2 lyžice rybej omáčky
  4. 2 lyžice limetkovej šťavy
  5. 3 lyžičky trstinového cukru
  6. Chilli prášok

Postup

  1. Ryžové rezance varíme, kým nebudú mať správnu konzistenciu, tzv. nebudú al-dente na skus
  2. Rezance scedíme a prepláchneme studenou vodou, aby sa nelepili
  3. Zmiešame všetky ingrediencie na omáčku dohromady v miske
  4. Nakrájané kuracie kúsky pokvapkáme 2 lyžicami omáčky a premiešame
  5. Rozpálime si veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu
  6. Pokvapkáme ju a pridáme cesnak a za stáleho miešania ho opekáme asi 1 minútu
  7. Pridáme kura a za stáleho miešania opekáme ďalšie 2 minúty
  8. Pridáme mrkva a kapusta
  9. Pokiaľ bude zmes veľmi suchá, nakvapkáme na panvicu trochu omáčky
  10. Ingrediencie v panvici odsunieme do strán a doprostred rozklepneme vajcia
  11. Rýchlo premiešame a zmiešame s ostatnými ingredienciami
  12. Pridáme rezance a ¼ omáčky a premiešame
  13. Za stáleho miešania vyprážame približne 30 sekúnd a pridáme ďalšiu omáčku a takto pokračujeme, kým nespotrebujeme väčšinu omáčky
  14. Pridáme fazuľové klíčky a pokračujeme v smažení ďalšie 2 až 3 minúty
  15. Ochutnáme a pridáme zvyšnú omáčku, ak chceme intenzívnejšiu chuť
  16. Vyprážané ryžové rezance podávame s nasekanými arašidmi, jarnou cibuľkou a čerstvou bazalkou
  17. Nakoniec všetko ozdobíme mesiačikmi limetky, ktoré tesne pred konzumáciou vytlačíme na rezance
Žuvavé thajské rezance s kuracím mäsom lahodnou omáčkou a limetkou.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.