Tento recept na báječné rezance Pad Thai Gai pochádza priamo z Thajska. Obsahujú restované rezance s kuracím mäsom v pikantnej omáčke spolu s posypkou z nasekaných orechov a bazalky. Rezance sa restujú, kým nemajú tú klasickú lepkavú konzistenciu. Zamilujete si sladko-kyslú rovnováhu chutí v lahodnej omáčke.
Čo budeme potrebovať
- 220 g ryžových rezancov
- 250 g kuracích pŕs alebo stehien (bez kostí, nakrájaných na kocky)
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 3 strúčiky cesnaku (prelisované)
- 100 g nastrúhanej mrkvy
- 100 g čínskej nakrájanej kapusty
- Vajcia
- 150 g čerstvých fazuľových klíčkov
- 75 g drvených alebo nahrubo nasekaných arašidov
- 2 jarné cibuľky (nakrájané na tenké plátky)
- Hrsť lístkov čerstvej bazalky
- Mesiačiky limetky (na ozdobu)
Na omáčku
- 150 ml kuracieho vývaru
- Lyžica sójovej omáčky
- 2 lyžice rybej omáčky
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 3 lyžičky trstinového cukru
- Chilli prášok
Postup
- Ryžové rezance varíme, kým nebudú mať správnu konzistenciu, tzv. nebudú al-dente na skus
- Rezance scedíme a prepláchneme studenou vodou, aby sa nelepili
- Zmiešame všetky ingrediencie na omáčku dohromady v miske
- Nakrájané kuracie kúsky pokvapkáme 2 lyžicami omáčky a premiešame
- Rozpálime si veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu
- Pokvapkáme ju a pridáme cesnak a za stáleho miešania ho opekáme asi 1 minútu
- Pridáme kura a za stáleho miešania opekáme ďalšie 2 minúty
- Pridáme mrkva a kapusta
- Pokiaľ bude zmes veľmi suchá, nakvapkáme na panvicu trochu omáčky
- Ingrediencie v panvici odsunieme do strán a doprostred rozklepneme vajcia
- Rýchlo premiešame a zmiešame s ostatnými ingredienciami
- Pridáme rezance a ¼ omáčky a premiešame
- Za stáleho miešania vyprážame približne 30 sekúnd a pridáme ďalšiu omáčku a takto pokračujeme, kým nespotrebujeme väčšinu omáčky
- Pridáme fazuľové klíčky a pokračujeme v smažení ďalšie 2 až 3 minúty
- Ochutnáme a pridáme zvyšnú omáčku, ak chceme intenzívnejšiu chuť
- Vyprážané ryžové rezance podávame s nasekanými arašidmi, jarnou cibuľkou a čerstvou bazalkou
- Nakoniec všetko ozdobíme mesiačikmi limetky, ktoré tesne pred konzumáciou vytlačíme na rezance