Tento neuveriteľne rýchly a jednoduchý recept na tenké ryžové rezance restované spolu s kuracím mäsom, fazuľovými klíčkami a jarnou cibuľkou si zamilujete! Navyše ho zvládnete pripraviť takmer kedykoľvek.
Čo budete potrebovať
- 230 g ryžových rezancov vermicelli
- 1 hrsť čerstvých fazuľových klíčkov
- 230 g kuracích pŕs bez kosti a kože, nakrájaných na malé kúsky
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- 4 lyžice oleja
- 3 strúčiky cesnaku, nasekaného
- 3 stonky jarnej cibuľky nakrájanej na dĺžku 5 cm
Na omáčku:
- 4 lyžice svetlej sójovej omáčky
- 1 lyžica sladkej sójovej omáčky
- 4 lyžice vody
- 1 lyžica cukru
- 3 štipky mletého bieleho korenia
Postup
- Namočte ryžové rezance do teplej vody na 30 minút alebo kým nezmäknú.
- Sceďte ich v sitku.
- Fazuľové klíčky prepláchnite vodou a nechajte odkvapkať.
- Kuracie mäso zľahka potrite kukuričným škrobom, tým kura zjemníte.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v malej miske.
- Dajte bokom.
- Rozohrejte wok alebo veľkú panvicu na vysokom plameni.
- Pridajte olej.
- Keď je olej rozohriaty, pridajte nasekaný cesnak.
- Za stáleho miešania restujte, kým sa nerozvonia.
- Pridajte mäso a za stáleho miešania ho opekajte, kým na povrchu nezbelie.
- Pridajte ryžové rezance a omáčku.
- Ryžové rezance priebežne miešajte, aby sa dobre spojili s omáčkou.
- Za stáleho miešania smažte 2 – 3 minúty alebo kým rezance nezmäknú.
- Pridajte fazuľové klíčky a jarnú cibuľku.
- Za stáleho miešania smažte ďalšiu minútu alebo pokiaľ nie sú fazuľové klíčky uvarené.
- Ihneď podávajte.
Vyskúšajte aj naše ďalšie tradičné recepty na čínske rezance či už s mäsom alebo bez. Pochutnáte si!