Vyprážané ryžové rezance s kuracím mäsom, klíčkami a jarnou cibuľkou

Vyprážané ryžové rezance s kuracím mäsom, klíčkami a jarnou cibuľkou

Tento neuveriteľne rýchly a jednoduchý recept na tenké ryžové rezance restované spolu s kuracím mäsom, fazuľovými klíčkami a jarnou cibuľkou si zamilujete! Navyše ho zvládnete pripraviť takmer kedykoľvek.

Čo budete potrebovať

  • 230 g ryžových rezancov vermicelli
  • 1 hrsť čerstvých fazuľových klíčkov
  • 230 g kuracích pŕs bez kosti a kože, nakrájaných na malé kúsky
  • 1 lyžička kukuričného škrobu
  • 4 lyžice oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekaného
  • 3 stonky jarnej cibuľky nakrájanej na dĺžku 5 cm

Na omáčku:

  • 4 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 1 lyžica sladkej sójovej omáčky
  • 4 lyžice vody
  • 1 lyžica cukru
  • 3 štipky mletého bieleho korenia

Postup

  • Namočte ryžové rezance do teplej vody na 30 minút alebo kým nezmäknú.
  • Sceďte ich v sitku.
  • Fazuľové klíčky prepláchnite vodou a nechajte odkvapkať.
  • Kuracie mäso zľahka potrite kukuričným škrobom, tým kura zjemníte.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku v malej miske.
  • Dajte bokom.
  • Rozohrejte wok alebo veľkú panvicu na vysokom plameni.
  • Pridajte olej.
  • Keď je olej rozohriaty, pridajte nasekaný cesnak.
  • Za stáleho miešania restujte, kým sa nerozvonia.
  • Pridajte mäso a za stáleho miešania ho opekajte, kým na povrchu nezbelie.
  • Pridajte ryžové rezance a omáčku.
  • Ryžové rezance priebežne miešajte, aby sa dobre spojili s omáčkou.
  • Za stáleho miešania smažte 2 – 3 minúty alebo kým rezance nezmäknú.
  • Pridajte fazuľové klíčky a jarnú cibuľku.
  • Za stáleho miešania smažte ďalšiu minútu alebo pokiaľ nie sú fazuľové klíčky uvarené.
  • Ihneď podávajte.
Tenké ryžové rezance s kuracím mäsom, fazuľovými klíčkami a jarnou cibuľkou servírované v miske s vedľa položenými paličkami.
www.rasamalaysia.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie tradičné recepty na čínske rezance či už s mäsom alebo bez. Pochutnáte si!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.