Vyprážané šampiňóny v pivnom cestíčku

Vyprážané šampiňóny v pivnom cestíčku

Tieto vyprážané huby sú obalené v ľahkom a chrumkavom korenenom pivnom cestíčku a potom vyprážané do zlatohnedej dokonalosti.

Najlepšie občerstvenie na párty, ktoré je vždy obrovským hitom! Vždy sa k nim budú dobre hodiť ďalšiu jednohubku, ako domáce zemiakové chipsy alebo pečené kuracie krídelká .

Čo budeme potrebovať

  • 500 g šampiňónov bez nohy
  • 180 g hladkej múky
  • 250 ml piva
  • 2 1/2 lyžičky kóšer soli
  • 3/4 lyžičky čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky cesnakového prášku
  • 1/4 lyžičky cibuľového prášku
  • olej na vyprážanie
  • 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup

  • Zahrejte olej v hlbokom hrnci .
  • Šampiňóny obaľte v 80 g múky, prebytok oklepte.
  • V strednej miske zmiešajte zvyšok múky, pivo, soľ, korenie, cesnakový prášok a cibuľový prášok.
  • Každú špongiu obaľte v cestíčku a prebytočné cesto nechajte odkvapkať späť do misy.
  • Vymažte 4-5 húb naraz do zlatohneda, asi 7 minút.
  • Posypte petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.
Do zlatista vypečené huby obalené v strúhanke.
Zdroj: cupfulofkale.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.