Vyprážané šošovkové karbonátky

Vyprážané šošovkové karbonátky

Tento vegánsky recept je len zo 6 ingrediencií rastlinného pôvodu s vysokým obsahom bielkovín a spoločne sú špičkovou alternatívou k mäsitým hamburgerom. Tieto šošovkové placky sú vhodné pre deti a ani nezaťažia vašu peňaženku, pretože sú použité cenovo dostupné suroviny.

Čo budeme potrebovať

  1. 300 g nevarené červené šošovky
  2. 2 strúčiky cesnaku (nakrájané)
  3. Veľká šalotka (alebo malá cibuľa, nakrájaná nadrobno)
  4. 45 g mrkvy (strúhané)
  5. Lyžica paradajkového pretlaku
  6. Lyžička koriandra
  7. Lyžička soli
  8. Štipka korenia
  9. Olej

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov (ak sa rozhodneme pre pečenú verziu)
  2. Veľký plech do rúry si vyložíme papierom na pečenie
  3. Šošovku si najlepšie deň vopred necháme odmočiť, minimálne však na 2 hodiny
  4. Potom dôkladne prepláchneme a scedíme
  5. Do kuchynského robota pridáme odkvapkanú šošovku, cesnak, šalotku, mrkvu, pretlak, koriander, soľ a korenie
  6. Začneme mixovať, kým sa ingrediencie dobre nespoja a zmes nie je jednotná
  7. Zo vzniknutého cesta tvarujeme šošovkové placky
  8. Pozor, aby placky neboli príliš vysoké a mohli sa dobre prepiecť
  9. Ak chceme placky piecť, vložíme ich do predhriatej rúry a pečieme z oboch strán asi 10 minút
  10. Pokiaľ budeme placky smažiť, tak si rozohrejeme na strednú teplotu panvicu a pridáme olej
  11. Keď je panvica s olejom rozohriata začneme postupne pridávať placky
  12. Opekáme ich z každej strany asi 4 minúty
  13. Opečené placky uložíme na kuchynskú papierovú utierku, aby z nich odkvapkal prebytočný olej
  14. Podávame so šalátom, alebo opečeným zemiakom

Neviete si rady aký šalát k tomuto receptu na šošovkové placky naservírovať? Nestrácajte hlavu a nechajte sa inšpirovať jedným z týchto výborných receptov na zeleninové šaláty .

Chrumkavé placky so zeleninovým šalátom a omáčkou.
Zdroj: savoryspin.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.