Vyprážané stehná so smotanovou omáčkou

Vyprážané stehná so smotanovou omáčkou

Tento recept na králika na cesnaku je vďaka smotane dokonale krémový a jemný. Určite si radi pridáte viac ako jednu porcičku. Hoci recept je na stehná, môžeme použiť aj celého králika.

Ingrediencie:

  • 1 500 g vypitvaného králika
  • 2 hrnčeky korenené múky z Kentucky
  • Rastlinný olej na vyprážanie
  • Na omáčku:
  • 1 hrnček smotany na šľahanie
  • 1 hrnček kuracieho vývaru
  • 3 lyžice polohrubej múky
  • 2 polievkové lyžice jemne nakrájané pažítky
  • 2 lyžice jemne nakrájaného petržlenu
  • 6 strúčikov cesnaku

Postup:

  • Králika naporciujeme a obalíme v ochutenej múke. Naukladáme ho na mriežku, aby sa múka nelepila na tanier, a necháme odpočívať.
  • V panvici (ideálne liatinovej) rozohrejeme rastlinný olej vo vrstve asi 3 cm na stredne vysokom ohni.
  • Akonáhle je olej horúci, znovu obalíme králika v múke, zľahka oklepeme prebytok a opatrne vložíme do rozpáleného oleja.
  • Smažíme klasicky ako rezeň asi 4 minúty z každej strany, potom znova otočíme, zaklopíme, znížime teplotu a smažíme ďalších 8 minút.
  • Panvicu odkryjeme, kúsky králika znova otočíme a necháme smažiť ďalšie 2 minúty. Pričom osmažené kúsky králika uložíme najlepšie do termomisy, aby bol stále v teple.
  • Takto postupne spracujeme všetky kúsky králika. Potom vylejeme olej z panvice tak, aby v ňom zostali zhruba 3 – 4 lyžice a všetky kúsky, ktoré sa oddelili od králika.
  • Prisypeme do panvice 3 lyžice ochutenej múky a za stáleho miešania varíme, kým nie je ľahko zhnedlá.
  • Pridáme bylinky, cesnak a 2 minúty miešame, aby sa cesnak prehrial. Zalejeme kuracím vývarom a smotanou.
  • Miešame, aby sa všetky kúsky od panvice odlepili a pokračujeme, až začne omáčka hustnúť. Potom môžeme servírovať.
  • Kúsky králika dáme na tanier a prelejeme omáčkou.
Vyprážaný králik so smotanovo-cesnakovým prelivom.
Zdroj: https://www.realtree.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.