Vyprážaný hermelín so šunkou, melónom a brusnicami

Vyprážaný hermelín so šunkou, melónom a brusnicami

Bez šunky, dobrý. So šunkou? Výborný!

Čo budeme potrebovať

  • 125 g múky
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 250 g strúhanky
  • 1 koliesko hermelínu, nakrájané na štvrtiny
  • 120 g čerstvých alebo mrazených malín
  • 30 ml suchého červeného vína
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • ¼ lyžičky soli
  • 40 g sušených brusníc
  • 30 ml balzamikového octu
  • 2 lyžičky dijonská horčica
  • 1 lyžička hnedý cukor
  • 1 lyžička čerstvej citrónovej šťavy
  • 60 ml repkového oleja
  • nakrájanú parmskú šunku alebo prosciutto
  • melón, olúpaný a nakrájaný
  • 2 lyžičky tekvicových semienok, ľahko opražená
  • Nakrájaná bageta, ľahko opečená, na podávanie

Postup

  • Hermelín obaľte v trojobale a zmrazte, kým nebude pripravený na vyprážanie.
  • Maliny, víno, kryštálový cukor a polovicu soli priveďte do varu na stredne vysokú teplotu.
  • Varte, bobule roztlačte, kým omáčka nezhustne, 8–10 minút.
  • Nechajte vychladiť.
  • Uvarte polovicu brusníc, octu, horčice a hnedého cukru, kým brusnice nezmäknú a ocot sa nezredukuje na polovicu, 8–10 minút.
  • Omáčku necháme mierne vychladnúť a preložíme do mixéra.
  • Pridajte zvyšnú soľ a citrónovú šťavu a mixujte do hladka.
  • Usmažte hermelín.
  • Usmažený hermelín podávajte s malinovou omáčkou a domácim brusnicovým octom, šunkou a melónom, ozdobíme zvyšnými brusnicami, tekvicovými semienkami.
  • Podávame s opečenou bagetou.

Milujete syr? V tom prípade tu pre vás máme ďalšie recepty. Vyskúšajte napríklad hovädziu polievku so syrom alebo syrovú omáčku so smotanou .

Syrové klinky so šunkou, melónom a zeleninou.
Zdroj: saveur.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.