Tento lahodný šalát má všetko a je vysoko návykový! Vychutnajte si grilovanú zelenú špargľu, maliny a chrumkavé vyprážané syrové krutóny!
Čo budeme potrebovať
- 100 g malej zelenej špargle
- 20 g píniových orieškov
- 1 hermelín
- 1 vajce
- 20 g strúhanky
- rastlinný olej
- 125 g miešaného šalátu
- hrsť lístkov bazalky
- 50 g malín
Na dresing
- 50 g malín
- 2 lyžice balzamikového octu
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica vody
- soľ
- korenie
Postup
- Vložte špargľu do misky a pokvapkajte trochou olivového oleja.
- Rozpáľte panvicu a špargľu grilujte 5 minút (alebo dlhšie, podľa hrúbky), pravidelne ho otáčajte, aby sa zo všetkých strán ľahko opekol. Dochuťte soľou a korením a dajte bokom.
- Píniové oriešky opražíme na suchej panvici a dáme bokom.
- Všetky ingrediencie na dresing dajte do malého kuchynského robota a vyšľahajte.
- Hermelín nakrájajte na 8 klínkov.
- Vajcia rozklepneme do hlbokého taniera a rozšľaháme vidličkou. Strúhanku dajte na druhý tanier a dochuťte soľou a korením.
- Každý klin obaľte v trojobale.
- Do panvice dajte rastlinný olej.
- Panvicu rozpáľte a opekajte hermelín asi 1 minútu z každej strany, kým nezozlátnu.
- Šalát pridajte do misy, pridajte bazalku a dresing a premiešajte.
- Šalát rozdeľte a navrch dajte grilovanú špargľu a osmažené mesiačiky hermelínu, potom posypte píniovými orieškami a malinami.
Prikusujte k týmto cestovinovým šalátom opečené pečivo! Skvele to doladí celý pokrm. Opečte si toastový chlieb v jednom z týchto výkonných hriankovačov, ktoré prešli našou recenziou .