Vyprážaný kapor v trojobale

Vyprážaný kapor v trojobale

Klasika všetkých klasík, bez ktorej sa prevažná väčšina českých domácností o Štedrý deň nezaobíde.

Ingrediencie:

  • 8 kaprích filetov alebo podkov
  • 6 PL hladkej múky
  • 6 PL strúhanky
  • 3 vajcia
  • 500 ml mlieka
  • soľ
  • olej na vyprážanie
  • plátky citróna na ozdobu

Postup:

  1. Kapra naložte aspoň na 2 hodiny do mlieka.
  2. Pripravte si tri misky, do jednej nasypte hladkú múku, do druhej rozšľahajte vajíčka a do tretej nasypte strúhanku.
  3. Kapra vyberte z mlieka a z oboch strán osoľte.
  4. Následne jednotlivé kúsky postupne obaľte v múke, vajci a nakoniec v strúhanke.
  5. Na panvici rozpáľte primerané množstvo oleja.
  6. Kapra z oboch strán osmažte dozlatista.
  7. Po osmažení položte na papierovú utierku, ktorá zachytí prebytočný olej.

Vyprážaného kapra ako štedrovečerné menu podávajte ozdobeného plátkami citróna.

Vyprážaný štedrovečerný kapor v trojobale.
zdroj: tastycraze.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.