Klasika všetkých klasík, bez ktorej sa prevažná väčšina českých domácností o Štedrý deň nezaobíde.
Ingrediencie:
- 8 kaprích filetov alebo podkov
- 6 PL hladkej múky
- 6 PL strúhanky
- 3 vajcia
- 500 ml mlieka
- soľ
- olej na vyprážanie
- plátky citróna na ozdobu
Postup:
- Kapra naložte aspoň na 2 hodiny do mlieka.
- Pripravte si tri misky, do jednej nasypte hladkú múku, do druhej rozšľahajte vajíčka a do tretej nasypte strúhanku.
- Kapra vyberte z mlieka a z oboch strán osoľte.
- Následne jednotlivé kúsky postupne obaľte v múke, vajci a nakoniec v strúhanke.
- Na panvici rozpáľte primerané množstvo oleja.
- Kapra z oboch strán osmažte dozlatista.
- Po osmažení položte na papierovú utierku, ktorá zachytí prebytočný olej.
Vyprážaného kapra ako štedrovečerné menu podávajte ozdobeného plátkami citróna.