Vyprážaný karfiol v rúre

Vyprážaný karfiol v rúre

Príprava v rúre je nielen zdravšia, ale aj menej náročná, pretože nevyžaduje, aby ste celý čas stáli pri platni ako pri klasickom vyprážaní. Nezabudnite, že aj počas pečenia je nutné ružičky niekoľkokrát obrátiť.

Ingrediencie:

  • 1 hlava karfiolu
  • 2 vajcia
  • 6 PL hladkej múky
  • 1 PL mlieka
  • 10 PL strúhanky
  • olivový olej
  • soľ

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Do samostatných misiek si pripravte hladkú múku, strúhanku a rozšľahané vajcia s mliekom a trochou soli.
  3. Karfiol rozdeľte na jednotlivé ružičky, ktoré následne umyte a osušte.
  4. Jednotlivé kúsky postupne obaľujte v múke, vajíčku a strúhanke a pokladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Pred vložením do rúry karfiol pokvapkajte trochou olivového oleja.
  6. Pečte v predhriatej rúre približne 40-45 minút.
  7. V medziobdobí ružičky niekoľkokrát obráťte, aby sa opekli rovnomerne.

Karfiol vyprážaný v rúre podávajte so zeleninovým šalátom.

Obaľované karfiolové ružičky pripravované v rúre
zdroj:rachlmansfield.com

Pokiaľ vás príprava karfiolu v rúre zaujala. Skúste ho zapiecť spoločne s ďalšími ingredienciami, ako sú zemiaky či syr. Inšpirujte sa našimi receptami na zapečený karfiol !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.