Príprava lososa na masle je skutočne bleskurýchla. Navyše je vynikajúca a použité bylinky dodajú rybe jemnú chuť.
Ingrediencie
- Filety z lososa (150 – 200 g na osobu)
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čerstvo mleté korenie
- Vetvička rozmarínu
- Čerstvá petržlenová vňať
Postup
- Lososa utrite az oboch strán osoľte a okoreňte čerstvo nadrveným korením a rozmarínom.
- Filety potom nechajte odležať. Stačí 1 – 2 hodiny.
- Na nepriľnavú panvicu dajte lyžicu až dve masla, pridajte lyžicu oleja a lososa za občasného obracania prepečte asi 5 minút z každej strany.
- Nakoniec hotového lososa posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
- Podávajte napríklad s citrónom, zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Lososa neoplachujte. Obzvlášť pokiaľ sa jedná o morskú rybu – voda z kohútika môže pokaziť štruktúru a zhoršiť výslednú chuť. Ak ju chcete očistiť, tak na to použite suchú papierovú utierku.