Vyprážaný losos na masle

Vyprážaný losos na masle

Príprava lososa na masle je skutočne bleskurýchla. Navyše je vynikajúca a použité bylinky dodajú rybe jemnú chuť.

Ingrediencie

  • Filety z lososa (150 – 200 g na osobu)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté korenie
  • Vetvička rozmarínu
  • Čerstvá petržlenová vňať

Postup

  • Lososa utrite az oboch strán osoľte a okoreňte čerstvo nadrveným korením a rozmarínom.
  • Filety potom nechajte odležať. Stačí 1 – 2 hodiny.
  • Na nepriľnavú panvicu dajte lyžicu až dve masla, pridajte lyžicu oleja a lososa za občasného obracania prepečte asi 5 minút z každej strany.
  • Nakoniec hotového lososa posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
  • Podávajte napríklad s citrónom, zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Lososa neoplachujte. Obzvlášť pokiaľ sa jedná o morskú rybu – voda z kohútika môže pokaziť štruktúru a zhoršiť výslednú chuť. Ak ju chcete očistiť, tak na to použite suchú papierovú utierku.

Losos s bylinkami na masle
Zdroj: cookingclassy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.