Vyprážaný rezeň z baklažánu v trojobale

Vyprážaný rezeň z baklažánu v trojobale

Namiesto obyčajnej strúhanky môžete použiť tiež bylinkovú strúhanku. Stačí primiešať zmes čerstvých či sušených byliniek, ako je tymián, oregano či majorán.

Ingrediencie

  • 2 baklažány
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu
  • olej na vyprážanie
  • údená sladká paprika
  • soľ, korenie

Postup

  • Baklažány umyte a nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm.
  • Plátky položte na plech a posypte hrubou soľou.
  • Nechajte ich aspoň 30 minút „vyplakať“.
  • Následne každý plátok umyte pod tečúcou vodou, aby ste odstránili prebytočnú soľ a osušte.
  • Do misy nasypte nastrúhaný parmezán a strúhanku, pridajte údenú sladkú papriku, soľ a korenie.
  • Všetko dobre premiešajte a v inej miske rozšľahajte vajcia.
  • Potom každý plátok namočte do vajca a potom obaľte v strúhanke s parmezánom.
  • Oba kroky vykonajte dvakrát.
  • V panvici rozohrejte olej a osmažte v ňom baklažány v trojobale z každej strany približne 2 až 3 minúty.
  • Akonáhle sú baklažány dozlatista osmažené, položte ich na tanier s kuchynským papierom, aby sa z nich stratil prebytočný olej.

Baklažánové rezne je najlepšie jesť čerstvo pripravené.

Tanier s obaľovanými plátkami baklažán
zdroj: vivomangiando.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.