Vyprážaný tempeh po ázijsku

Vyprážaný tempeh po ázijsku

Vyprážaná pochúťka zo sóje s arašidovo-zázvorovou omáčkou je hotová za necelých 35 minút a je ideálna pre akékoľvek jedlo počas náročného pracovného týždňa! Jednoduché a tak chutné!

Čo budeme potrebovať

Na arašidovú omáčku

  1. ½ lyžičky mletého zázvoru
  2. Lyžica javorového sirupu
  3. 2 lyžice sójovej omáčky
  4. Lyžička ryžového vínneho octu
  5. ½ lyžičky sezamových semienok
  6. 80 g prírodného arašidového masla
  7. 60 ml horúcej vody
  8. Štipka chilli papričiek

Na tempeh

  1. 230 g tempehu (nakrájaného na kocky)
  2. Štipka morskej soli
  3. Štipka korenia
  4. Lyžica kokosového oleja (alebo sezamového oleja)
  5. 2 kg brokolice (zbavené veľké stopky a nakrájané)
  6. Veľká mrkva (olúpaná a olúpaná)

Postup

  1. Na arašidovú omáčku si všetky ingrediencie vyšľaháme dohromady v mise
  2. Odložíme ju nabok, kým ju nebudeme potrebovať použiť
  3. Na tempeh si na panvici rozohrejeme olej
  4. Keď je olej horúci, pridáme tempeh a opekáme ho z každej strany asi 2 minúty, kým nebudú všetky strany chrumkavé a prepečené
  5. Pridáme 2 polievkové lyžice omáčky a miešame asi minútu alebo dve, kým sa všetko nevstrebe do tempehu
  6. Dochutíme morskou soľou a mletým čiernym korením
  7. Tempeh vyberieme z panvice a dáme bokom
  8. Do rovnakej panvice pridáme brokolicu a mrkvu a varíme asi 2 minúty
  9. Potom pridáme niekoľko lyžíc vody a panvicu zakryjeme
  10. Zeleninu necháme v pare dusiť asi 2 minúty
  11. Zložíme pokrievku, znížime teplotu na strednú a pridáme tempeh a arašidovú omáčku
  12. Premiešame, aby sa všetko v omáčke obalilo, a potom necháme v omáčke variť ďalšie 2-3 minúty.
  13. Odstránime z platne a posypeme sezamovými semienkami
Vyprážaná sójová kocka s rezancami a čerstvou zeleninou s arašidovou omáčkou.
Zdroj: rebelrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.