Vyprážaná pochúťka zo sóje s arašidovo-zázvorovou omáčkou je hotová za necelých 35 minút a je ideálna pre akékoľvek jedlo počas náročného pracovného týždňa! Jednoduché a tak chutné!
Čo budeme potrebovať
Na arašidovú omáčku
- ½ lyžičky mletého zázvoru
- Lyžica javorového sirupu
- 2 lyžice sójovej omáčky
- Lyžička ryžového vínneho octu
- ½ lyžičky sezamových semienok
- 80 g prírodného arašidového masla
- 60 ml horúcej vody
- Štipka chilli papričiek
Na tempeh
- 230 g tempehu (nakrájaného na kocky)
- Štipka morskej soli
- Štipka korenia
- Lyžica kokosového oleja (alebo sezamového oleja)
- 2 kg brokolice (zbavené veľké stopky a nakrájané)
- Veľká mrkva (olúpaná a olúpaná)
Postup
- Na arašidovú omáčku si všetky ingrediencie vyšľaháme dohromady v mise
- Odložíme ju nabok, kým ju nebudeme potrebovať použiť
- Na tempeh si na panvici rozohrejeme olej
- Keď je olej horúci, pridáme tempeh a opekáme ho z každej strany asi 2 minúty, kým nebudú všetky strany chrumkavé a prepečené
- Pridáme 2 polievkové lyžice omáčky a miešame asi minútu alebo dve, kým sa všetko nevstrebe do tempehu
- Dochutíme morskou soľou a mletým čiernym korením
- Tempeh vyberieme z panvice a dáme bokom
- Do rovnakej panvice pridáme brokolicu a mrkvu a varíme asi 2 minúty
- Potom pridáme niekoľko lyžíc vody a panvicu zakryjeme
- Zeleninu necháme v pare dusiť asi 2 minúty
- Zložíme pokrievku, znížime teplotu na strednú a pridáme tempeh a arašidovú omáčku
- Premiešame, aby sa všetko v omáčke obalilo, a potom necháme v omáčke variť ďalšie 2-3 minúty.
- Odstránime z platne a posypeme sezamovými semienkami