Vyprážaný zemiak na plech

Vyprážaný zemiak na plech

Máme pre vás jednoduchý spôsob, ako si usmažiť zemiakové placky rýchlo a vo veľkom množstve. Ideálne napríklad pre rodinnú oslavu.

INGREDIENCIA:

  • 1 kg zemiakov
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 veľké vajcia
  • soľ podľa chuti
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • ¼ hrnčeka polohrubej múky
  • 1 hrnček oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • rasca, majorán, korenie

INGREDIENCIA:

  • Zemiaky si nastrúhame nahrubo.
  • Cibuľku si nasekáme najemno.
  • Na dva plechy s vyšším okrajom si nalejeme olej (na každý pol hrnčeka).
  • Vložíme ich do rúry nahriatej na 215 ° C a necháme 10 minút zahrievať.
  • Zemiaky si scedíme, pridáme cibuľu, korenie, vajcia, soľ a zmiešame.
  • Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom.
  • Vytvarujeme cesto a skladáme na prehriaty olej.
  • Dávame pozor, aby sme sa nespálili.
  • Zemiačiky dáme piecť na 10-15 minút, kým nebudú zlaté.
  • Potom ich otočíme a rovnako tak opakujeme ďalších 10 minút.
Zemiaky z rúry ako rýchly spôsob vyprážania.
layersofhappiness.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.