Zemiaková zemiaka bez zemiakov? Aj tak sa dá nazvať vývar, do ktorého sa pridajú práve huby. Huby zvoľte tie, ktoré máte najradšej.
Ingrediencie
- 1,5 kg hovädzieho mäsa
- 1 ks väčšia cibuľa
- 1 ks zeler
- 1 ks petržlen
- 2 ks cesnaku
- 4 vetvičky petržlenovej vňate
- 5 guličiek nového korenia
- 8 guličiek korenia celého
- 4 ks bobkového listu
- Soľ
- Vlasové rezance
- Huby podľa chuti (cca hrsť)
Postup
- Očistené mäso so zeleninou dajte do hrnca so studenou vodou.
- Pridajte cibuľu, cesnak, nové korenie, korenie, bobkový list a soľ.
- Vyvárajte aspoň hodinu a pol.
- Potom sceďte a mäso so zeleninou nakrájajte.
- Nakrájané suroviny vložte do hotového vývaru a pridajte nakrájané huby.
- Ochuťte čiernym korením alebo soľou podľa chuti.
- Na záver nasypte nasekanou petržlenovou vňaťou a ešte chvíľu povarte.
- V inom hrnci uvarte v osolenej vode vlasové rezance.
- Scedené rezance dajte do hlbokého taniera a zalejte hotovou polievkou.