Vývar z hovädzieho mäsa s hubami

Vývar z hovädzieho mäsa s hubami

Zemiaková zemiaka bez zemiakov? Aj tak sa dá nazvať vývar, do ktorého sa pridajú práve huby. Huby zvoľte tie, ktoré máte najradšej.

Ingrediencie

  • 1,5 kg hovädzieho mäsa
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 1 ks zeler
  • 1 ks petržlen
  • 2 ks cesnaku
  • 4 vetvičky petržlenovej vňate
  • 5 guličiek nového korenia
  • 8 guličiek korenia celého
  • 4 ks bobkového listu
  • Soľ
  • Vlasové rezance
  • Huby podľa chuti (cca hrsť)

Postup

  • Očistené mäso so zeleninou dajte do hrnca so studenou vodou.
  • Pridajte cibuľu, cesnak, nové korenie, korenie, bobkový list a soľ.
  • Vyvárajte aspoň hodinu a pol.
  • Potom sceďte a mäso so zeleninou nakrájajte.
  • Nakrájané suroviny vložte do hotového vývaru a pridajte nakrájané huby.
  • Ochuťte čiernym korením alebo soľou podľa chuti.
  • Na záver nasypte nasekanou petržlenovou vňaťou a ešte chvíľu povarte.
  • V inom hrnci uvarte v osolenej vode vlasové rezance.
  • Scedené rezance dajte do hlbokého taniera a zalejte hotovou polievkou.
Hovädzí vývar s hubami
Zdroj: pinterest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.