Vývar a knedličky nikdy nesklamú au tejto kačacej polievky to platí dvojnásobne. Presvedčte sa sami.
Ingrediencie
- 2 lyžice oleja
- 1 kačací skelet
- 1 cibuľa
- 2 bobkové listy
- 20 g sušených húb
- 1 mrkva
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 stonka stopkového zeleru
- voda
- 1 vajce
- 1 šálka múky
- soľ, korenie
Postup
- Prvé si urobíme cesto na knedličky. Zmiešame vajcia, vodu a soľ a túto zmes nalejeme do múky. Cesto miesime asi 5 minút.
- Z cesta urobíme placku a necháme zatiaľ bokom, aby nám uschlo.
- Kačací skelet nakrájame na kúsky, vložíme do studenej vody a držíme teplotu tesne pod bodom varu.
- V panvici si rozohrejeme olej, orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu pokiaľ nebude skaramelizovaná.
- Akonáhle nám cesto trochu uschne tak to na hrubom strúhadle nastrúhame. Takto pripravené knedličky necháme ešte uschnúť na utierke.
- Do vývaru pridáme bobkový list, korenie a sušené huby a na miernom plameni varíme 90 minút.
- Oberieme kačacie mäso a vložíme späť do polievky.
- Prvé si urobíme cesto na knedličky. Zmiešame vajcia, vodu a soľ a túto zmes nalejeme do múky. Cesto miesime asi 5 minút.
- Z cesta urobíme placku a necháme zatiaľ bokom, aby nám uschlo.
- Kačací skelet nakrájame na kúsky, vložíme do studenej vody a držíme teplotu tesne pod bodom varu.
- V panvici si rozohrejeme olej, orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu pokiaľ nebude skaramelizovaná.
- Akonáhle nám cesto trochu uschne tak to na hrubom strúhadle nastrúhame. Takto pripravené knedličky necháme ešte uschnúť na utierke.
- Do vývaru pridáme bobkový list, korenie a sušené huby a na miernom plameni varíme 90 minút.
- Oberieme kačacie mäso a vložíme späť do polievky.
- V ďalšom hrnci si dáme variť vodu, osolíme a uvaríme si knedličky. Tie sú uvarené akonáhle nám vyplávajú na povrch.
- Polievku servírujeme s knedličkami.