Domáce rezance že sú ťažké na prípravu? Nie s naším receptom! Uvarte si poctivý vývar s vlastnými podomácky vyrobenými rezancami, ktorými prekvapíte svojich stravníkov.
Ingrediencie na polievku
- 500g kuracích drobov/kostí
- 1 ks mrkvy
- 1 ks petržlenu
- 1/2 ks zeleru
- 1 ks väčšia cibuľa
- 4 guličky nového korenia
- 6 guličiek celého korenia
- 2 ks bobkového listu
- Petržlen
- Soľ a korenie
Ingrediencie na rezance
- 1 ks vajcia
- 4 lyžice hrubej múky
Postup
- Kuracie droby alebo kosti vložte do 1l studenej osolenej vody.
- Chvíľu povarte a potom pridajte očistenú koreňovú zeleninu.
- Vyvárajte aspoň hodinu a pol a potom pridajte korenie.
- Varte ešte 30 minút.
- Medzitým si pripravte rezance tak, že múku preosejete na dosku, pridáte vajcia a vypracujete cesto.
- Cesto rozvaľkáte na tenký plát a necháte zaschnúť.
- Potom ho rozkrájate na rovnako široké pláty.
- Pláty dáte na seba a nakrájate na tenké rezančeky (prípadne použite mlynček na rezance).
- Keď je vývar hotový, vyberte mäso spoločne so zeleninou a korením.
- Zeleninu a obrané mäso nakrájajte a vložte späť do polievky.
- Vývar dochuťte soľou a korením a priveďte do varu.
- Pridajte hrsť pripravených rezancov, polievku zamiešajte a nechajte „dôjsť“.
- Nakoniec hotovú polievku ozdobte zelenou petržlenovou vňaťou.