Originálny recept, pomocou ktorého získate netradičnú podobu tejto nátierky, jej chuť si určite zamilujete.
Ingrediencie:
- 150 g tofu
- 1 cibuľa
- 80 g čerstvého droždia
- 3 PL sójovej omáčky
- 1 PL olivového oleja
- provensálske bylinky
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Na rozohriatom olivovom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridajte nadrobno nakrájané tofu, soľ a zľahka orestujte.
- Posypte provensálskymi bylinkami, rozdrobte droždie a na záver prilejte sójovú omáčku.
- Za stáleho miešania chvíľku povarte, až sa zmes spojí.
- Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a následne rozmiešajte dohladka.
- V prípade potreby dochuťte pomocou korenia.
- Hotovú drožďovú nátierku dajte na približne 20 minút vychladiť do chladničky.
Podávajte na čerstvom pečive a ozdobenú cherry paradajkami, pažítkou a ďalšou zeleninou.
TIP: Tofu môžete do svojho jedálnička zaradiť v mnohých rôznych podobách. Inšpirovať sa môžete našimi pestrými tofu receptami .