Kombinácia údenej makrely, chrenu, kyslej smotany, korenia a byliniek je dokonalým spojením mnohých rozmanitých chutí. Natretá na krekry môže byť skvelým spestrením na domáce oslavy či večierky.
Ingrediencie:
- 150 g údené makrely
- 2 PL kyslej smotany
- 1 čajová lyžička chrenovej pasty či krému
- 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
- čerstvá šťava z 1/2 citróna
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- V kuchynskom robote spracujte kúsky vykostené a kože zbavené makrely, kyslú smotanu, chrenovú pastu a citrónovú šťavu.
- Prípadne je možné všetky ingrediencie spracovať a zmiešať tiež v miske za pomoci vidličky.
- Do vzniknutej zmesi prideľte petržlenovú vňať a premiešajte.
- Na záver dochuťte soľou s korením, prípadne pridajte viac citrónovej šťavy.
Nátierku podávajte namazanú na čerstvom pečive.