Výživná makrelovo-chrenová nátierka

Výživná makrelovo-chrenová nátierka

Kombinácia údenej makrely, chrenu, kyslej smotany, korenia a byliniek je dokonalým spojením mnohých rozmanitých chutí. Natretá na krekry môže byť skvelým spestrením na domáce oslavy či večierky.

Ingrediencie:

  • 150 g údené makrely
  • 2 PL kyslej smotany
  • 1 čajová lyžička chrenovej pasty či krému
  • 1 PL čerstvej petržlenovej vňate
  • čerstvá šťava z 1/2 citróna
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. V kuchynskom robote spracujte kúsky vykostené a kože zbavené makrely, kyslú smotanu, chrenovú pastu a citrónovú šťavu.
  2. Prípadne je možné všetky ingrediencie spracovať a zmiešať tiež v miske za pomoci vidličky.
  3. Do vzniknutej zmesi prideľte petržlenovú vňať a premiešajte.
  4. Na záver dochuťte soľou s korením, prípadne pridajte viac citrónovej šťavy.

Nátierku podávajte namazanú na čerstvom pečive.

Miska v tvare srdiečka s makrelovou nátierkou.
zdroj: therealmealdeal.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.