Táto polievka je skvelá aj pre vegetariánov, obsahuje veľa vlákniny a je hotová iba za 40 minút. Potrebujete na ňu iba jeden hrniec a môžete si ju predpripraviť dopredu a potom podávať počas náročných dní.
INGREDIENCIA
- 2 konzervy (každá 425 ml) bielych Cannellini fazule, opláchnutých a odkvapkaných
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 žltá cibuľa nakrájaná nadrobno
- 2 veľké mrkvy nakrájané najemno
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 4 nasekané strúčiky cesnaku
- 1 plechovka cíceru (425 ml), opláchnutá a odkvapkaná
- 3 lyžičky nasekaného čerstvého rozmarínu
- 1 čakanka, nahrubo nakrájaná (môžete nahradiť mangoldom)
- kôra a šťava z 1 citróna
- ⅓ šálky strúhaného parmezánu plus ďalšie na ozdobu
POSTUP
- Zmiešajte 1 plechovku fazule Cannellini a 1 šálku vývaru v mixéri; mixujte, kým nebude zmes úplne hladká.
- Dajte bokom.
- Vo veľkom hrnci rozohrejte olej na stredný stupeň.
- Pridajte cibuľu a mrkva; za občasného miešania varte do zmäknutia asi 6 alebo 7 minút.
- Pridajte cesnak, soľ a korenie; varte 2 minúty.
- Nakoniec pridajte zostávajúcu plechovku fazule, cícer a rozmarín; premiešajte, aby sa všetko spojilo, a varte 1 minútu.
- Vmiešajte zmes fazule a vývaru, zvyšné 3 šálky vývaru a nakrájanú čakanku.
- Priveďte zmes do varu.
- Nechajte redukovať na miernom plameni a varte odkryté 20 až 25 minút, alebo pokiaľ polievka mierne nezhustne.
- Vmiešajte citrónovú kôru a šťavu.
- Postupne za stáleho miešania prisypávajte parmezán (nepridávajte všetko naraz, mohol by sa zhluknúť).
- Rozlejte polievku do 6 misiek a podľa potreby ozdobte ďalším parmezánom, mletým čiernym korením a nasekaným rozmarínom.
- Podávajte s chrumkavým chlebom.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na polievku z fazule ! Pochutnáte si a posilníte svoju imunitu.