Výživná polievka z bielych fazule s citrónom

Výživná polievka z bielych fazule s citrónom

Táto polievka je skvelá aj pre vegetariánov, obsahuje veľa vlákniny a je hotová iba za 40 minút. Potrebujete na ňu iba jeden hrniec a môžete si ju predpripraviť dopredu a potom podávať počas náročných dní.

INGREDIENCIA

  • 2 konzervy (každá 425 ml) bielych Cannellini fazule, opláchnutých a odkvapkaných
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 žltá cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 veľké mrkvy nakrájané najemno
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 4 nasekané strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka cíceru (425 ml), opláchnutá a odkvapkaná
  • 3 lyžičky nasekaného čerstvého rozmarínu
  • 1 čakanka, nahrubo nakrájaná (môžete nahradiť mangoldom)
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • ⅓ šálky strúhaného parmezánu plus ďalšie na ozdobu

POSTUP

  • Zmiešajte 1 plechovku fazule Cannellini a 1 šálku vývaru v mixéri; mixujte, kým nebude zmes úplne hladká.
  • Dajte bokom.
  • Vo veľkom hrnci rozohrejte olej na stredný stupeň.
  • Pridajte cibuľu a mrkva; za občasného miešania varte do zmäknutia asi 6 alebo 7 minút.
  • Pridajte cesnak, soľ a korenie; varte 2 minúty.
  • Nakoniec pridajte zostávajúcu plechovku fazule, cícer a rozmarín; premiešajte, aby sa všetko spojilo, a varte 1 minútu.
  • Vmiešajte zmes fazule a vývaru, zvyšné 3 šálky vývaru a nakrájanú čakanku.
  • Priveďte zmes do varu.
  • Nechajte redukovať na miernom plameni a varte odkryté 20 až 25 minút, alebo pokiaľ polievka mierne nezhustne.
  • Vmiešajte citrónovú kôru a šťavu.
  • Postupne za stáleho miešania prisypávajte parmezán (nepridávajte všetko naraz, mohol by sa zhluknúť).
  • Rozlejte polievku do 6 misiek a podľa potreby ozdobte ďalším parmezánom, mletým čiernym korením a nasekaným rozmarínom.
  • Podávajte s chrumkavým chlebom.
Fazuľová polievka so zeleninou v hlbokom tanieri, ozdobená plátkom citróna a bylinkami.
www.dishingouthealth.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na polievku z fazule ! Pochutnáte si a posilníte svoju imunitu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.