Waldorfský šalát s kuraťom a kelom

Waldorfský šalát s kuraťom a kelom

Lahodná verzia šalátu Waldorf so kelom, jablkami, řapíkatým zelerom a kuraťom, ktorú si zamilujete vy aj celá vaša rodina!

Ingrediencie:

Na dresing:

  • 3/4 šálky majonézy
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 lyžice bieleho balzamika
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • kôra z 1 citróna
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého korenia
  • 2 lyžice medu

Na šalát:

  • 1 zväzok kelu bez stoniek, natrhané na malé kúsky
  • 500 g kuracích pŕs, grilovaných so soľou a korením
  • 1 šálka kandizovaných vlašských orechov
  • 2-3 stonky stopkového zeleru, nahrubo nasekaných
  • 1 šálka hrozna, nakrájaných na polovice
  • 1 jablko, nakrájané na kocky

Postup

  1. V malej miske zmiešajte ingrediencie na dresing.
  2. Vo veľkej mise premiešajte natrhaný kel so zálievkou.
  3. Navrch dajte nakrájané kuracie prsia, kandizované vlašské orechy, stopkový zeler, hrozno a jablká.
  4. Servírujte!
Šalát s kelom, jablkami, stonkovým zelerom a kuraťom servírovaný na tanieri s dvoma lyžicami.
www.themodernproper.com

Pustite sa aj do receptov na zemiakový šalát v klasickej aj diétnej úprave.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.