Lahodná verzia šalátu Waldorf so kelom, jablkami, řapíkatým zelerom a kuraťom, ktorú si zamilujete vy aj celá vaša rodina!
Ingrediencie:
Na dresing:
- 3/4 šálky majonézy
- 1/4 šálky olivového oleja
- 2 lyžice bieleho balzamika
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- kôra z 1 citróna
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého korenia
- 2 lyžice medu
Na šalát:
- 1 zväzok kelu bez stoniek, natrhané na malé kúsky
- 500 g kuracích pŕs, grilovaných so soľou a korením
- 1 šálka kandizovaných vlašských orechov
- 2-3 stonky stopkového zeleru, nahrubo nasekaných
- 1 šálka hrozna, nakrájaných na polovice
- 1 jablko, nakrájané na kocky
Postup
- V malej miske zmiešajte ingrediencie na dresing.
- Vo veľkej mise premiešajte natrhaný kel so zálievkou.
- Navrch dajte nakrájané kuracie prsia, kandizované vlašské orechy, stopkový zeler, hrozno a jablká.
- Servírujte!
Pustite sa aj do receptov na zemiakový šalát v klasickej aj diétnej úprave.