Waldorfský šalát so zemiakmi

Waldorfský šalát so zemiakmi

Tradičný recept na šalát Waldorf je obvykle zmesou jabĺk, řapíkatého zeleru a vlašských orechov, ale pridanie zemiakov z neho urobí výraznejší a výdatnejší pokrm. Vyskúšajte ho!

Ingrediencie:

  • 2 kg baby zemiakov
  • šťava z 2 citrónov a kôra z 1
  • 180 ml olivového oleja
  • 120 ml crème fraîche
  • 4 lyžice dijonskej horčice
  • 3 zelené jablká, bez jadrovníka, najemno nakrájané
  • 5 tyčiniek stopkového zeleru, nasekaných
  • 200 g kúskov opečených vlašských orechov
  • natrhané listy veľkého trsu žeruchy

Postup

  1. Zemiaky vložte do veľkého hrnca so studenou osolenou vodou, priveďte do varu a potom varte 10–15 minút domäkka.
  2. Zlejte a potom zemiaky vyklopte do veľkej šalátovej misy, aby trochu vychladli.
  3. Medzitým prešľahajte citrónovú šťavu a kôru s olivovým olejom, crème fraîche a horčicou.
  4. Podľa chuti okoreňte, potom premiešajte s teplými zemiakmi.
  5. Pridajte zvyšné prísady, znovu premiešajte a ihneď teplé podávajte.
Šalát zo zemiakov, řapíkatého zeleru s dresingom servírovaný v hlbokom tanieri s vedľa položenou vidličkou.
www.deliciousmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.