Wrapy s grilovaným halloumi a cícerom

Wrapy s grilovaným halloumi a cícerom

Tieto pikantné wrapy s grilovacím syrom halloumi a chrumkavou cícerom sú jednoducho božské! Podávajte ich s mätovo-jogurtovou omáčkou a razom máte na stole rýchly vegetariánsky obed alebo večeru.

Ingrediencie

Na pečený cícer:

  • 1 plechovka cíceru (400 g), scedené, opláchnuté a vysušené
  • 1 lyžica olivového oleja
  • ½ lyžičky údené papriky
  • ½ lyžičky drvenej rímskej rasce
  • ¼ lyžičky morskej soli

Na mätovo-jogurtovú omáčku:

  • ½ šálky obyčajného prírodného jogurtu
  • 6 alebo 7 nasekaných lístkov mäty
  • kôra z ½ citróna
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • ¼ lyžičky morskej soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia

Na halloumi:

  • kôra z 1 malej limetky
  • 1 a ½ lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička drvenej rímskej rasce
  • ¼ lyžičky údené papriky
  • ½ lyžičky sušených listov koriandra
  • ¼ lyžičky sušených červených čili vločiek
  • 1 balenie halloumi (250g), scedeného a opláchnutého pod studenou tečúcou vodou, potom nakrájaného na tenké plátky

Na wrapy:

  • 4 veľké mäkké wrapy
  • ½ šálky baby špenátu
  • 8 nakrájaných cherry paradajok
  • 4 jarné cibuľky, biela časť nakrájaná na tenké plátky
  • ¼ strednej uhorky, nakrájaná na plátky
  • po jednej hrstičke lístkov mäty a petržlenovej vňate
  • limetkové klinky na servírovanie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Cícer sceďte, opláchnite a osušte.
  3. Nasypte cícer na plech do rúry.
  4. Cícer pokvapkajte 1 lyžicou olivového oleja a potom dobre premiešajte.
  5. Cícer posypte ½ lyžičky údenej papriky, ½ lyžičky rímskej rasce a ¼ lyžičky morskej soli.
  6. Poriadne s plechom pretrepte a uistite sa, že je všetky cícer pokrytá korením.
  7. Pečte 30 minút, alebo pokiaľ nie je cícer chrumkavý, v polovici pečenia cícer otočte.
  8. Pridajte všetky ingrediencie na jogurtovú omáčku do malej misky a dobre premiešajte.
  9. Nechajte omáčku v chladničke, kým nebudete pripravení ju podávať.
  10. Nakrájajte halloumi na tenké plátky.
  11. V plytkej miske zmiešajte 1 lyžičku rímskej rasce, ¼ lyžičky údenej papriky, ½ lyžičky sušeného koriandra, kôru z 1 malej limetky a ¼ lyžičky sušených červených čili vločiek.
  12. Zahrejte panvicu na strednú teplotu.
  13. Každý plátok halloumi potrite z každej strany olivovým olejom.
  14. Ponorte obe strany halloumi do zmesi korenia.
  15. Položte halloumi na panvicu a opekajte každú stranu do zlatista, asi 3 alebo 4 minúty na každej strane.
  16. Budete to musieť urobiť v dvoch dávkach.
  17. Položte wrap na čistú doštičku.
  18. Doprostred wrapu pridajte malú hrsť baby špenátu.
  19. K špenátu pridajte plátky uhorky a paradajok.
  20. Navrch dajte dva plátky halloumi.
  21. Pridajte kopček jogurtovej omáčky.
  22. Pridajte nakrájanú jarnú cibuľku, pár lístkov mäty, pár lístkov petržlenovej vňate a na všetko vytlačte trochu limetkovej šťavy.
  23. Pridajte lyžicu alebo dve pečené cícery.
  24. Spodnú časť wrapu prehnite cez náplň a potom preložte cez každú stranu.
  25. Ihneď podávajte.
Pikantné wrapy s halloumi, čerstvou zeleninou a chrumkavou cícerom servírované na tanieriku.
www.thelastfoodblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.