Zaalouk – baklažánová nátierka s paradajkami

Zaalouk – baklažánová nátierka s paradajkami

Tento recept pochádza z Maroka. Ide o pokrm, ktorý sa môže servírovať teplý ako zeleninová omáčka k ryži alebo kuskusu, alebo studený ako nátierka alebo dip.

Ingrediencie

  • 1 baklažán
  • 2 paradajky
  • 3 PL olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL koriandra
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 ½ ČL medu
  • 1 ČL údené papriky
  • ½ ČL mletej rímskej rasce
  • soľ
  • ¼ ČL kajenského korenia

Postup

  • Baklažán a paradajky nakrájajte na menšie kúsky
  • Cesnak nasekajte na jemno
  • V hrnci rozohrejte olivový olej a osmažte na ňom baklažán a paradajky
  • Pridajte všetky ostatné ingrediencie, premiešajte a podlejte vodou
  • Varte pod pokrievkou kým zelenina nezmäkne
  • Potom zložte pokrievku a nechajte prebytočnú vodu vyvariť.
  • Zmes preložte do misky a roztlačte ju šťouchadlom na zemiaky
  • Nechajte vychladnúť a servírujte natreté na pečive, alebo ako dip
červená baklažánová nátierka s petržlenom v miske, pita chleba
Zdroj: cookinglight.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.