Tento recept pochádza z Maroka. Ide o pokrm, ktorý sa môže servírovať teplý ako zeleninová omáčka k ryži alebo kuskusu, alebo studený ako nátierka alebo dip.
Ingrediencie
- 1 baklažán
- 2 paradajky
- 3 PL olivového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL koriandra
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 ½ ČL medu
- 1 ČL údené papriky
- ½ ČL mletej rímskej rasce
- soľ
- ¼ ČL kajenského korenia
Postup
- Baklažán a paradajky nakrájajte na menšie kúsky
- Cesnak nasekajte na jemno
- V hrnci rozohrejte olivový olej a osmažte na ňom baklažán a paradajky
- Pridajte všetky ostatné ingrediencie, premiešajte a podlejte vodou
- Varte pod pokrievkou kým zelenina nezmäkne
- Potom zložte pokrievku a nechajte prebytočnú vodu vyvariť.
- Zmes preložte do misky a roztlačte ju šťouchadlom na zemiaky
- Nechajte vychladnúť a servírujte natreté na pečive, alebo ako dip