Žabie náustky s lekvárom

Žabie náustky s lekvárom

Každá náplň má niečo do seba, a keď je vyrobená zo sliviek a ešte k tomu doma, potom je luxusná chuť zaistená na 100%. Ostatne kto by nemiloval všetko, čo je lekvárové.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 200 g masla (môže byť aj Hera)
  • 300 g hladkej múky
  • 1 vajce veľkosti M
  • 2 polievkové lyžice octu
  • Štipka soli

Na dohotovenie:

  • Domáci slivkový lekvár (kto nemá, môže samozrejme použiť kupovaný)
  • Múčkový cukor na obaľovanie

Postup:

  • Múku preosejeme do misy, pridáme na kocky nakrájané zmäknuté maslo, vajcia, soľ a nakoniec ocot.
  • Vypracujeme hladké cesto, z ktorého vytvarujeme guľu a dáme na 2 – 3 hodiny odpočívať do chladničky.
  • Potom si predhrejeme rúru na 170 stupňov a pripravíme plech vyložený papierom na pečenie.
  • Cesto dáme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na plát s hrúbkou cca 3 mm.
  • Pomocou okrúhleho vykrajovača, pohára alebo hrnčeka vykrojíme rovnako veľké kolieska.
  • Každé koliesko položíme do formy na pirohy alebo taštičky, do stredu dáme trochu lekváru a preklopíme.
  • Pevne stlačíme, aby sa okraj cesta uzavrel a počas pečenia nám lekvár nevytekal von.
  • Takto nachystané mušle položíme na plech a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme asi 15 – 17 minút, hotové vyberieme z rúry a ešte horúce obalíme v práškovom cukre.
Žabie huby plnené domácimi slivkovými lekvárom.
Zdroj: https://tortyodmamy.sme.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.