Po namáhavej zabíjačke musí prísť odmena. Tú si najlepšie vychutnáte spracovaním mäsa, ktoré z nej pochádza. Tentokrát budeme potrebovať mäso a vnútornosti bravy.
INGREDIENCIA
- 600 g bravčovej krkovice
- 250 g bravčového laloka
- 350 g bravčových vnútorností (obličky, slezina, pečeň, jazyk, mozoček, srdce)
- 250 g cibule
- masť
- paprika sladká mletá
- soľ
- korenie
- drvená rasca
- 3 strúčiky cesnaku
- 40 g hladkej múky
POSTUP
- Cibuľu si nakrájame nadrobno a vyprážame na masti do tmava.
- Mäso si nakrájame na kocky, vnútornosti si odblaníme a nakrájame.
- K tmavej cibuli pridáme mäso a restujeme do zatiahnutia.
- Potom zasypeme paprikou a chvíľku restujeme.
- Zalejeme vodou, pridáme rascu, soľ, korenie a dusíme do mäkka.
- Ku koncu pridáme prelisovaný cesnak, zahustíme múkou zmiešanou s vodou a varíme ešte 10 minút.