Záhorácke závitky z bravčového mäsa

Záhorácke závitky z bravčového mäsa

Bravčové mäso naplnené na prasknutie kyslou kapustou a lahodnou tučnou slaninou. Vychutnajte si ho spoločne s omáčkou, ktorú pripravíte zároveň s týmto pokrmom a šťouchaným zemiakom.

Čo budeme potrebovať

Na závitky

  1. 1 kg bravčového stehna
  2. 500 g kyslej kapusty
  3. 200 g údeného bôčika (nakrájaný na kocky)
  4. 150 g sadla
  5. 300 ml vývaru
  6. 50 g hladkej múky
  7. Soľ
  8. Korenie
  9. Cibuľa (nakrájaná nadrobno)

Na zemiaky

  1. 1 kg zemiakov
  2. 2 lyžice masla (alebo masti)
  3. 1 zväzok jarnej cibuľky
  4. Hrsť petržlenovej vňate (nasekané)

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
  2. Mäso nakrájame na plátky
  3. Potom ho zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme
  4. ⅔ kapustu zmiešame s nakrájaným bôčikom
  5. Kapustovú zmes rozdelíme do stredu každého plátku
  6. Ten potom zabalíme, ako keby sme balili španielske vtáčiky
  7. A každý balíček oviažeme povrázkom
  8. Závitky naukladáme do pekáča
  9. Ľahko ich podlejeme vodou a vložíme do rúry
  10. V rúre ich pečieme približne 40 minút, kým nie sú dostatočne mäkké
  11. Medzitým si na 100 g sadla do zlatista opečieme cibuľku
  12. Potom pridáme vývar (viď TIP)
  13. Pridáme zvyšok kapusty a pokračujeme vo varení asi 5 minút
  14. Na zvyšných 50 g masti speníme múku a miešame ju, kým nám nezružovie
  15. Múkou zahustíme omáčku, ktorou varíme ďalšiu minútu
  16. Do hrnca s kapustou pridáme hotové závitky a necháme ich tu variť ďalších 5 minút, aby sa chute prepojili
  17. Vedľa v hrnci si vo vriacej osolenej vode uvaríme zemiaky
  18. Tie potom spoločne s maslom rozšťoucháme a zmiešame s jarnou cibuľkou a nasekanou petržlenovou vňaťou

Buď použijeme 300 ml vývaru, alebo 150 ml vývaru spoločne so 150 ml šťavy, ktorá sa nám vypekla zo závitkov .

Závitok z bravčového mäsa plnený kyslou kapustou na omáčke z húb.
Zdroj:noshingwiththenolands.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.