Záhorácky závitok v slanine

Záhorácky závitok v slanine

Lahodná a šťavnatá krkovica zabalená do ešte šťavnatejšej slaniny dovediete tento recept k úplnej dokonalosti.

Čo budeme potrebovať

Na plnku

  1. 300 g suchého ražného chleba (nakrájaný na kocky)
  2. 150 g kyslej kapusty
  3. 50 g cibule
  4. 50 g zeleru
  5. 100 g tvrdého syra (nakrájaného)
  6. Hrsť petržlenu
  7. ½ lyžičky rasce
  8. ½ lyžičky mletej šalvie
  9. Lyžička soli
  10. ½ lyžičky korenia
  11. 50 ml kuracieho vývaru

Na závitok

  1. 2 kg bravčovej krkovice
  2. Soľ
  3. Korenie
  4. 750 g slaniny (nakrájané)

Postup

  1. Na plnku všetky ingrediencie zmiešame v jednej veľkej mise, kým sa dobre nespoja a dáme jej bokom
  2. Bravčovú krkovicu opláchneme a osušíme
  3. Ľahko jej naklepeme, aby sa vytvorili slabšie plátky
  4. Mäso z oboch strán osolíme a koreníme
  5. Na pracovnú plochu si dáme niekoľko vrstiev potravinárskej fólie
  6. Rozprestrieme slaninu
  7. Na slaninu do stredu položíme krkovicu
  8. Na krkovicu navrstvíme plnku a zabalíme ako roládu
  9. Závitok previažeme povrázkom
  10. Rúru si zapneme na 160 stupňov
  11. Závitok vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a vložíme do rúry
  12. Tam ho pečieme 60-90 minút
  13. Vyberieme ho z rúry, necháme ho 10 minút odpočinúť a môžeme servírovať

Tento recept na záhorácke závitky je možné pripraviť aj v domácej udiarni. Udiareň si zahrejeme na 160 stupňov. Závitok vložíme priamo na rošt, prikryjeme ho a necháme ho 2 hodiny údiť. Po 2 hodinách skontrolujeme teplotu a pokračujeme v údení ďalšiu hodinu.

Roláda z bravčového mäsa obalená v chrumkavej slanine a plnená kapustou.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.