Žahour

Žahour

Táto jednoduchá, a pritom veľmi chutná čučoriedková omáčka je vyrobená z čerstvých čučoriedok a poteší svojou jemnou štruktúrou aj vynikajúcou chuťou.

Ingrediencie:

  • 3 hrnčeky čerstvých alebo mrazených čučoriedok
  • 1 hrnček vody + 3 lyžice vody
  • 1/2 hrnčeka cukru kryštál
  • 1 a 1/2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu alebo 1 vrecko vanilkového cukru

Postup:

  • Čučoriedky prepláchneme a 1 a 1/2 hrnčeka dáme do hrnca. Prilejeme hrnček vody s vanilkovým extraktom, zasypeme cukrom a na stredne vysokom ohni začneme zahrievať.
  • Akonáhle privedieme do varu, začnú sa čučoriedky postupne rozpadať.
  • Kukuričný škrob rozmiešame v 3 lyžiciach vody, pridáme k čučoriedkam a za stáleho miešania pri nízkej teplote varíme cca 3 minúty.
  • Keď bude omáčka veľmi hutná/hustá, môžeme po lyžiciach pridávať vodu, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu.
  • Odstavíme z platne, prisypeme zvyšné čučoriedky a jemne zamiešame.
  • Servírujeme na palacinky, lievance, ovocné knedle, skrátka s čímkoľvek máme radi.
Omáčka z rozvarených čučoriedok, cukru a smotany.
Zdroj: https://pinchofyum.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.