INGREDIENCIA
- 250 g hladkej múky
- 50 g hrubej múky
- 250 g masla
- 1 žĺtok
- 1/4 lyžičky soli
- 1 lyžička octu
- 125 ml vody
POSTUP
Postupujte podľa videoreceptu:
Na klasickú štrúdľu sa používa ťahané cesto. Pokiaľ vám ale jeho príprava príde zložitá, prácna, alebo máte málo času, skúste tento recept z lístkového cesta.
INGREDIENCIA
- 1 balenie lístkového cesta
- jablká
- hrozienka
- škorica
- cukor
- strúhanka
- vajcia
POSTUP
- Lístkové cesto rozdeľte na polovicu.
- Každú polovicu zvlášť rozvaľkajte na tenkú placku.
- Jablká olúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle, prebytočnú šťavu vyžmýkajte.
- Cesto rovnomerne posypte tenkou vrstvou strúhanky.
- Na ňu navŕšte jablká, zasypte umytými hrozienkami, cukrom a škoricou.
- Všetko opatrne zamotajte do závinu (odporúčame všetko pripravovať na kvalitnej pracovnej doske nech sa cesto zbytočne nelepí).
- Závin presuňte na plech vystlaný papierom na pečenie
- Postup opakujeme s druhou plackou.
- Záviny pred pečením potrite rozšľahaným vajcom.
- Pečte vo vyhriatej rúre pri 200 stupňov Celzia cca 20 minút.