Základný recept na lístkové cesto

Základný recept na lístkové cesto

INGREDIENCIA

  • 250 g hladkej múky
  • 50 g hrubej múky
  • 250 g masla
  • 1 žĺtok
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžička octu
  • 125 ml vody

POSTUP

Postupujte podľa videoreceptu:

Listové těsto - jak si ho udělat jednoduše doma.

Na klasickú štrúdľu sa používa ťahané cesto. Pokiaľ vám ale jeho príprava príde zložitá, prácna, alebo máte málo času, skúste tento recept z lístkového cesta.

INGREDIENCIA

  • 1 balenie lístkového cesta
  • jablká
  • hrozienka
  • škorica
  • cukor
  • strúhanka
  • vajcia

POSTUP

  1. Lístkové cesto rozdeľte na polovicu.
  2. Každú polovicu zvlášť rozvaľkajte na tenkú placku.
  3. Jablká olúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle, prebytočnú šťavu vyžmýkajte.
  4. Cesto rovnomerne posypte tenkou vrstvou strúhanky.
  5. Na ňu navŕšte jablká, zasypte umytými hrozienkami, cukrom a škoricou.
  6. Všetko opatrne zamotajte do závinu (odporúčame všetko pripravovať na kvalitnej pracovnej doske nech sa cesto zbytočne nelepí).
  7. Závin presuňte na plech vystlaný papierom na pečenie
  8. Postup opakujeme s druhou plackou.
  9. Záviny pred pečením potrite rozšľahaným vajcom.
  10. Pečte vo vyhriatej rúre pri 200 stupňov Celzia cca 20 minút.
jablková štrúdľa z lístkového cesta
Zdroj: gusto.at

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.