Základný recept na zavareninu z ríbezlí

Základný recept na zavareninu z ríbezlí

Táto metóda konzervovania ríbezlí vás prekvapí svojou jednoduchosťou a tiež tým, že okrem bielych, červených, alebo čiernych ríbezlí budete potrebovať len 2 ingrediencie, ktoré máte určite doma.

Ingrediencie:

  • 3 hrnčeky červených, bielych, alebo čiernych ríbezlí
  • 1 a ¼ hrnčeka cukru (cukor môžete pridať, alebo ubrať podľa kyslosti ríbezlí)
  • 1 a ¼ hrnčeka vody
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup:

  1. Ríbezle očistite od stoniek a vyperte
  2. Cukor s vodou zvarte spoločne s hrncami kým sa cukor nerozpustí
  3. Do cukrového rozvaru nasypte ríbezle, priveďte do varu na 1 minútu.
  4. Ríbezle sceďte dajte bokom a šťavu vráťte do hrnca.
  5. K šťave pridajte citrónovú šťavu a varte pokiaľ nebude lepivá (to spoznáte tak, že dáte trošku medzi prstami a bude lepiť ako lepidlo).
  6. Až budete mať lepivú šťavu, prisypte ríbezle a priveďte všetko do varu a ihneď vypnite.
  7. Zmes dajte do čistých pohárov a zaviečkujte.
  8. Poháre dajte na 10 minút do vriacej vody a nechajte vychladnúť.
Poháre s ríbezľovou zaváraninou.
Zdroj: amythielen.com

Ak nechcete poháre s kompótom uchovávať celú zimu, môžete ich po vychladnutí dať do chladničky, kde vydržia cca mesiac.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.