Urobte dojem na svojich priateľov a rodinu týmto receptom na exotickú Pavlovu.
Čo budeme potrebovať
- 6 vajec (oddelených)
- 270 g práškového cukru
- 2 lyžičky kukuričnej múky
- 1 lyžička bieleho octu
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 300 ml hustej smotany
- 2 lyžice práškového cukru
- 2 limetky (šťava)
- Jemne nastrúhaná kôra z 2 limetiek
- 2 banány (nakrájané na tenké plátky)
- 3 kivi (ošúpané, nakrájané na tenké plátky)
- 2 karamboly (nakrájané na tenké plátky)
- 2-3 maracuji (dužina)
Postup
- Predhrejte rúru na 120 °C.
- Plech do rúry vyložte alobalom.
- Potrieme ho rozpusteným maslom a poprášime kukuričnou múkou.
- Označte na papier na pečenie kruh s priemerom 24 cm.
- Pomocou elektrického mixéra ušľahajte bielky v čistej suchej mise, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy.
- Postupne po 1 lyžici pridávajte cukor a po každom pridaní dobre šľahajte, pokiaľ pusinky nebudú husté a lesklé a cukor sa nerozpustí.
- Pridajte kukuričnú múku, ocot a vanilku a šľahajte, kým sa nespoja.
- Lyžicou naneste sneh na fóliu, pričom ako vodítko použite vyznačený kruh.
- Pečte v rúre 1 ½ hodiny alebo pokiaľ nebude Pavlova na dotyk suchá.
- Vypnite rúru. Nechajte Pavlovu v rúre s pootvorenými dvierkami úplne vychladnúť.
- Pomocou elektrického mixéra ušľahajte smotanu a práškový cukor v miske, kým sa nevytvoria pevné vrcholy.
- Na vrch Pavlovej lyžičkou naneste krém.
- Nalejte limetkovú šťavu do misky. Pridajte plátky banánu a premiešajte, aby sa obalili šťavou. Ozdobte Pavlovu banánom, kivi, karamboly, maracujem a kôrou z limetky.
Čo servírovať k dokonalej torte? No predsa dokonalú kávu! Vďaka týmtoskvelým automatickým kávovarom , ktoré prešli našou recenziou, sa vaši hostia budú cítiť, ako v prvotriednej kaviarni!