Tip na veľmi chutnú, ľahkú a rýchlu večeru, ktorú si zamilujete!
Ingrediencie:
- 1 domáca bageta (ktorákoľvek z vyššie uvedených)
- 250 g tvrdého syra, napríklad eidam či gouda
- 200 g šunky
- 150 g strúhaného syra
- 1/2 šálky masla
- 1/4 šálky dijonskej horčice
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- V miske zmiešajte dijonskú horčicu a zmäknuté maslo.
- Pomocou zúbkového noža nakrájajte bagetu na hrubšie plátky, ale jednotlivé rezy úplne nedokrojte tak, aby bageta zostala vcelku.
- Následne takto nakrojené plátky potrite približne polovicou množstva zmesi vytvorenej z masla a dijonskej horčice.
- Zvyškom dijonského masla následne potrite bagetu z vrchu.
- Takto pripravenú bagetu umiestnite na pech vyložený alobalom a posypte ju strúhaným syrom.
- Následne bagetu do alobalu zabaľte tak, aby bola celá prekrytá. V prípade nutnosti na vrchnú časť bagety použite ďalší kus alobalu.
- Vložte do predhriatej rúry a pečte 15 minút.
- Potom alobal roztvorte a pečte ešte ďalších 5 minút.
Zapečená domáca bageta sa často servíruje ozdobená čerstvou petržlenovou vňaťou.