Zapečená bageta so syrom a šunkou

Zapečená bageta so syrom a šunkou

Tip na veľmi chutnú, ľahkú a rýchlu večeru, ktorú si zamilujete!

Ingrediencie:

  • 1 domáca bageta (ktorákoľvek z vyššie uvedených)
  • 250 g tvrdého syra, napríklad eidam či gouda
  • 200 g šunky
  • 150 g strúhaného syra
  • 1/2 šálky masla
  • 1/4 šálky dijonskej horčice
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. V miske zmiešajte dijonskú horčicu a zmäknuté maslo.
  3. Pomocou zúbkového noža nakrájajte bagetu na hrubšie plátky, ale jednotlivé rezy úplne nedokrojte tak, aby bageta zostala vcelku.
  4. Následne takto nakrojené plátky potrite približne polovicou množstva zmesi vytvorenej z masla a dijonskej horčice.
  5. Zvyškom dijonského masla následne potrite bagetu z vrchu.
  6. Takto pripravenú bagetu umiestnite na pech vyložený alobalom a posypte ju strúhaným syrom.
  7. Následne bagetu do alobalu zabaľte tak, aby bola celá prekrytá. V prípade nutnosti na vrchnú časť bagety použite ďalší kus alobalu.
  8. Vložte do predhriatej rúry a pečte 15 minút.
  9. Potom alobal roztvorte a pečte ešte ďalších 5 minút.

Zapečená domáca bageta sa často servíruje ozdobená čerstvou petržlenovou vňaťou.

Svetlé bagetové pečivo zapekané so syrom a šunkou
zdroj: tasty.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.