Zapečená bravčová bábika Wellington

Zapečená bravčová bábika Wellington

Obľúbená bravčová bábika. Recept je nielen veľmi známy, a ako to už k tomu patrí, je veľmi chutný.

INGREDIENCIA:

  • olivový olej
  • 2 veľké bravčové bábiky (cca 800 g)
  • 1 šalotka
  • 50 g masla
  • 150 g šampiňónov
  • hrsť šalvie
  • hrsť petržlenu
  • hrsť pažítky
  • 100 g špenátu
  • 10 plátkov prosciutta alebo slaniny
  • 50 g kuracej pečeňovej paštéty

Na cesto:

  • 500 g lístkového cesta
  • 2 žĺtky zmiešané s lyžičkou vody

POSTUP:

  • Bábiku si očistite a odrežte konce.
  • Osoľte, okoreňte a osmažte zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Každú bábiku smažte maximálne 2 minúty.
  • Na masle si orestujte nadrobno nakrájanú šalotku, potom pridajte na plátky nakrájané šampiňóny, duste domäkka, pred koncom pridajte nasekané bylinky.
  • Medzitým si na troške oleja nechajte špenát povädnúť, potom z neho vytlačte prebytočnú šťavu a nasekajte ho.
  • Nachystajte si dva veľké kusy potravinovej fólie, do ktorej sa bude bábika baliť.
  • Na fóliu vyskladajte tesne vedľa seba dva (možno aj viac podľa dĺžky plátkov) radu slaniny alebo prosciutta.
  • Na ne rozotrite paštétu, na ňu potom dajte bábiky, medzi bábiky dajte šampiňóny a špenát.
  • Potom všetko dôkladne zabaľte do slaniny alebo šunky a vytvarujte úhľadný bochník, ktorý upevnite fóliou a dajte zatiaľ do chladničky.
  • Vyvaľkajte si lístkové cesto a následne doň dajte nachystanú bábiku.
  • Okraje cesta si potrite žĺtky s vodou, zabaľte a potrite aj zvyšok cesta.
  • Dajte piecť na 200 ° C na asi 35-40 minút (podľa teploty mäsa, ktorá by mala dosiahnuť 65 ° C).
  • Po upečení nechajte ešte odstáť ďalších 10 minút.
Bábika zapečená v chrumkavom lístkovom ceste.
delicious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.