Zapečená fazuľa

Zapečená fazuľa

Čo budeme potrebovať

  1. Lyžica extra panenského olivového oleja
  2. Cibuľa (rozpolená, nakrájaná na tenké plátky)
  3. 2 stonky zeleru (nakrájané na tenké plátky)
  4. Červená kapia (nakrájaná na dlhé tenké prúžky)
  5. 2 strúčiky cesnaku (nakrájané nadrobno)
  6. Lyžica paradajkového pretlaku
  7. 400 g konzervy bielych fazule
  8. 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
  9. 2 lyžičky Tabasco
  10. 6 plátkov kváskového chleba
  11. 40 g masla
  12. 200 g syra feta
  13. Soľ

Postup

  1. V hrnci na strednú teplotu rozohrejeme olej
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu a zeler a za stáleho miešania varíme 3–4 minúty
  3. Potom pridáme kapiu a varíme ďalšie 4 minúty
  4. Pridáme cesnak a varíme, kým sa nerozvonia
  5. Pridáme paradajkový pretlak, fazuľu a nakrájané paradajky s 200 ml vody a premiešame
  6. Pridáme podľa chuti Tabasco a dobre okoreníme podľa svojich preferencií
  7. Zmes privedieme do varu, potom teplotu znížime a za občasného miešania varíme 10–15 minút, kým omáčka mierne nezhustne
  8. Predhrejeme si panvicu na stredne vysokú teplotu a chlieb si z každej strany dochrumkava
  9. Keď je chlieb opečený, jednu stranu potrite maslom, rozdrobíme na fetu a prípadne posypeme soľou
  10. Na panvici pečieme ďalšie 1-2 minúty, kým sa feta nerozpustí
  11. Fazuľu rozdelíme do servírovacích misiek a podávame s opečeným chlebom

Naservírujte si tento recept na brunch, ako na obrázku nižšie.
Usmažte si volské oko a pripravte si k nemu túto lahodnú vínnu klobásu , tak ako vám chutí najviac! Pripravte si raňajky ako v Británii.

Zapečená biela fazuľa s paradajkami a paprikou podávaná s párkom a vajíčkom
Zdroj: whereismyspoon.co

Vychutnajte si nadýchaný toastový chlieb aj inak. Môžete ich vyskúšať v najrôznejších variáciách, sladkých i slaných, podľa týchto výborných receptov s toastovým chlebom .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.