Čo budeme potrebovať
- Lyžica extra panenského olivového oleja
- Cibuľa (rozpolená, nakrájaná na tenké plátky)
- 2 stonky zeleru (nakrájané na tenké plátky)
- Červená kapia (nakrájaná na dlhé tenké prúžky)
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané nadrobno)
- Lyžica paradajkového pretlaku
- 400 g konzervy bielych fazule
- 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
- 2 lyžičky Tabasco
- 6 plátkov kváskového chleba
- 40 g masla
- 200 g syra feta
- Soľ
Postup
- V hrnci na strednú teplotu rozohrejeme olej
- Pridáme nakrájanú cibuľu a zeler a za stáleho miešania varíme 3–4 minúty
- Potom pridáme kapiu a varíme ďalšie 4 minúty
- Pridáme cesnak a varíme, kým sa nerozvonia
- Pridáme paradajkový pretlak, fazuľu a nakrájané paradajky s 200 ml vody a premiešame
- Pridáme podľa chuti Tabasco a dobre okoreníme podľa svojich preferencií
- Zmes privedieme do varu, potom teplotu znížime a za občasného miešania varíme 10–15 minút, kým omáčka mierne nezhustne
- Predhrejeme si panvicu na stredne vysokú teplotu a chlieb si z každej strany dochrumkava
- Keď je chlieb opečený, jednu stranu potrite maslom, rozdrobíme na fetu a prípadne posypeme soľou
- Na panvici pečieme ďalšie 1-2 minúty, kým sa feta nerozpustí
- Fazuľu rozdelíme do servírovacích misiek a podávame s opečeným chlebom
Naservírujte si tento recept na brunch, ako na obrázku nižšie.
Usmažte si volské oko a pripravte si k nemu túto lahodnú vínnu klobásu , tak ako vám chutí najviac! Pripravte si raňajky ako v Británii.
Vychutnajte si nadýchaný toastový chlieb aj inak. Môžete ich vyskúšať v najrôznejších variáciách, sladkých i slaných, podľa týchto výborných receptov s toastovým chlebom .