Sýty a hrejivý recept, ktorý je jednoduchý na prípravu a navyše božsky chutí! Kombinácia fazule a klobás sa jednoducho neomrzí.
INGREDIENCIA
- 600 g zrelých cherry paradajok rôznej farby
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g focaccie
- 660 g konzervovaných bielych fazule
- 12 klobások chipolata
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica červeného vínneho octu
POSTUP
- Predhrejte rúru na 180ºC.
- Cherry paradajky rozpolte, cesnak olúpte a nakrájajte najemno a focacciu natrhajte na kúsky veľkosti sústa.
- Všetko vložte do pekáča s rozmermi 30 x 35 cm, pridajte fazuľu a šťavu z nich, pokvapkajte 1 lyžicou olivového oleja a červeného vínneho octu, pridajte kvapku vody a všetko premiešajte.
- Každú chipolatu rozpolte a potom ich náhodne rozmiestnite po zmesi a ľahko ich zatlačte do fazule a paradajok.
- Pečte 45 minút, alebo kým všetko nezozlátne.
Z fazule sa dá pripraviť množstvo rôznych dobrôt. Vyskúšajte tentoraz naše recepty na fazuľový guláš 7x inak! Máme pre vás variantu pre vegánov, mexickú, ale aj poriadne výdatnú s klobásou či údeným kolenom.