Zapečená kapusta s mletým mäsom a čerstvými bylinkami

Zapečená kapusta s mletým mäsom a čerstvými bylinkami

Jednoduchá alternatíva k plneným kapustovým závitkom. Ingrediencie sú podobné, ale príprava je oveľa jednoduchšia. A tá chuť!

Ingrediencie

  • 1 stredne veľká kapusta (čerstvá alebo kyslá), nahrubo nakrájaná
  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 200 g slaniny (voliteľne)
  • 2 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 1 stopka stopkového zeleru
  • 1 paprika
  • 2 lyžice olivového oleja (voliteľne)
  • 2-3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku rozpustená v 150 ml vlažnej vody
  • 120 g ryže, dobre prepláchnuté
  • 1 plechovka drvených paradajok
  • 2 bobkové listy
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 vytlačeného citróna (voliteľne)
  • 3-4 lyžice creme fraîche (voliteľné)
  • 10 vetvička čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice čerstvého tymiánu
  • 1/2 lyžičky kajenského korenia

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Pripravte si keramickú nádobu s rozmermi 28 x 28 cm vhodnú do rúry.
  3. Ak použijete čerstvú kapustu, nakrájajte ju nahrubo a blanšírujte vo vriacej vode asi 5 až 10 minút s 1 lyžičkou soli pre extra chuť.
  4. Do hlbokej panvice vložte slaninu, nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú mrkvu, nakrájaný stopkový zeler, papriku nakrájanú na plátky alebo kocky a bobkové listy.
  5. Restujte asi 2-3 min.
  6. Pridajte mleté ​​hovädzie mäso a restujte ďalšie 2 minúty za občasného miešania.
  7. Pridajte ryžu a varte ďalších 5 minút.
  8. Podľa potreby pridajte trochu vody alebo vývaru, približne 1 šálku.
  9. Pridajte cesnak, paradajkový pretlak, drvené paradajky, 1/2 čerstvého alebo sušeného tymiánu, dobre okoreňte a prikryté varte ďalších 4-5 minút.
  10. Vmiešajte blanšírovanú kapustu, kajenské korenie, petržlenovú vňať a zvyšný tymián, dobre premiešajte a preložte do zapekacej misy.
  11. Vylovte bobkové listy a vyhoďte ich.
  12. Pečte v rúre asi 30 – 40 minút.
  13. Keď budete pripravení servírovať, vyberte pokrm z rúry a pokvapkajte ho citrónovou šťavou alebo trochou crème fraîche.
  14. Užite si to!
Kapusta, mleté ​​mäso a čerstvé bylinky pečené v rúre, servírované v zapekacej nádobe.
www.ramonascuisine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.