Zapečená misa s letným ovocím

Zapečená misa s letným ovocím

Pre letné mesiace je tento crumble úplne ideálny. Hoci je to zapekaný dezert, rozhodne stojí za to. Je chutný, šťavnatý a osviežujúci.

Ingrediencie:

  • 6 hrnčekov čerstvého ovocia – broskyne, maliny, čučoriedky, jahody
  • 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 1 chemicky neošetrený citrón
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 1/4 lyžičky soli
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 kocka masla
  • 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
  • Vanilková zmrzlina na ozdobu

Postup:

  • Pripravíme si pekáč alebo zapekaciu misku a vymažeme maslom, ktorým rozhodne nemusíme šetriť.
  • Ovocie prepláchneme, necháme odkvapkať a potom nasypeme do veľkej misy.
  • Prisypeme 1/2 hrnčeka kryštálového cukru, 1/2 hrnčeka hnedého, strúhanú citrónovú kôru, 1 lyžičku škorice, vanilkový extrakt, kukuričný škrob a 1/4 lyžičky soli.
  • Dôkladne premiešame a pustíme sa do prípravy drobenky.
  • V inej miske zmiešame 1/4 hrnčeka kryštálového cukru, 1 hrnček hnedého cukru, 1 lyžičku škorice, múku, a 1 lyžičku soli.
  • Prilejeme rozpustené maslo s vanilkovým extraktom a prsty začneme spracovávať, aby sa všetky suroviny prepojili s maslom a vznikli drobné kúsky.
  • Predhrejeme si rúru na 180 stupňov.
  • Ovocie preložíme do pripraveného pekáča, pokryjeme posýpkou a dáme do predhriatej rúry na 40 až 45 minút. Prípadne aj menej, záleží na type rúry. Dôležité je, aby získal povrch zlatohnedý nádych.
  • Upečené vyberieme z rúry a zhruba na 30 – 60 minút odložíme nabok.
  • Potom môžeme servírovať ozdobené vanilkovou zmrzlinou, prípadne aj šľahačkou alebo čokoládou, čo kto má rád.
Letné crumble s ovocím.
Zdroj: https://www.today.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.